Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαϊα: Ωριμάζουν νέες επενδύσεις στον Τουρισμό - Ερχονται έξι νέα ξενοδοχεία

Η Δυτική Ελλάδα προσπαθεί να συνέλθει από το «σοκ» της κατάρρευσης των εσόδων και των αφίξεων τουριστών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει απτό, με νέα πρότζεκτ αξίας εκατομμυρίων ευρώ να βρίσκονται στα σκαριά.
Προ ημερών, υπεγράφη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο και στο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων», 39 νέων επενδυτικών σχεδίων, εκ των οποίων τα έξι αφορούν στην ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αχαΐα.

Η προσπάθεια που επιχειρείται είναι διττή: αφενός η αύξηση της απασχόλησης και αφετέρου η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος προς την κατεύθυνση της ποιότητας που θα φέρει τουρίστες υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων.

Ετσι, στις νέες εντάξεις, την μερίδα του λέοντος λαμβάνει η Πάτρα με τέσσερις νέες ξενοδοχειακές μονάδες:

  • Η εταιρεία ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΚΕ πρόκειται να δημιουργήσει νέα τουριστική μονάδα 3* δυναμικότητας 25 κλινών, σε σύνολο 13 δωματίων, με ενισχυόμενο κόστος επένδυσης 400.000 ευρώ
  • Η εταιρεία ΚΑΠΑ GROUP & ΣΙΑ σχεδιάζει την δημιουργία νέας τουριστικής μονάδας – ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 34 κλινών, σε σύνολο 17 δωματίων, με ενισχυόμενο κόστος επένδυσης τις 700.000 ευρώ.
  • Επίσης, στην Πάτρα πρόκειται να δημιουργηθεί ξενοδοχειακή μονάδα 2* δυναμικότητας 9 δωματίων και 28 κλινών από την εταιρεία «Είδη Αμφίεσης ΕΠΕ», ενισχυόμενου κόστους επένδυσης 713.000 ευρώ.
  • Η εταιρεία MERAMOS ΙΚΕ προωθεί επένδυση με την ίδρυση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 24 κλινών, 12 δωματίων ενισχυόμενου κόστους επένδυσης το ποσό των 480.000 ευρώ.
  •  Στην Αιγιάλεια, εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόμο, η ίδρυση οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (camping) 3* δυναμικότητας 30 θέσεων και 120 ατόμων της εταιρείας ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ενισχυόμενου κόστους επένδυσης 400.700 ευρώ
  • Τέλος, στα Καλάβρυτα προωθείται η ίδρυση σε διατηρητέο κτίριο, νέας ξενοδοχειακής μονάδας 3*, 8 οχτώ δωματίων, 21 Κλινών από την εταιρεία Κόγκας Νικόλαος ΙΚΕ, ενισχυόμενου κόστους επένδυσης 444.000 ευρώ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, ότι «αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας, για την ονομασία της χώρας τους, τότε ο ευρωπαικός δρόμος τους θα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ανανεώθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η νέα Πρόεδρος του κράτους είναι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν και μέσα ενημέρωση . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Για περιστατικό που έγινε στο σχολείο της Κηφισιάς, όπου ένας 9χρονος μαθητής τραυματίστηκε όταν καταπλακώθηκε μαζί με άλλα δύο παιδιά από πόρτα του σχολείου, ο Δήμος Κηφισιάς ανακ . . .
LIFE STYLE

"Εγώ και η Αθηνά είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε χωρίσει στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς". Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μίλησε στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών το πρωινό της . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών αλλά και η Αγροτική Ανάπτυξη, αποτελούν τα αντικείμενα διαβούλευσης που θα απασχολήσουν το διήμερο Θεματικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που θα πραγματοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματία έναν δικυκλιστή σημειώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι στο ρεύμα εισόδου της Πατρών Αθηνών κοντά στην Πυροσβεστική. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το δίκυκλο συγκρού
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογoς  Πατρών αναφέρει σε ανακοίνωση του:  Μη διαβίβαση στο e-send (πράξη πληροφοριακού χαρακτήρα) εξομοιώνεται με φοροδιαφυγή παρά το γεγονός πως η επιχείρηση έχει κόψει όλες τις
Image
Image

Search