Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση για την "Πανσέληνο των λουλουδιών" το απόγευμα στην Πάτρα

Μια παρέλαση με  άνθινο άρμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Πανσέληνος των λουλουδιών" που διοργανώνουν η ΑΜΚΕ "ΣΦήγΚΕΣ Πολιτιστική Δημιουργία" και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Αρίστος Σταθόπουλος, γνωστός καρναβαλιστής και ο Γιώργος Σταυρόπουλος  κατασκεύασαν  όμορφα άνθινα άρματα.

Απόψε στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση άνθινου άρματος, συνοδεία μελών της ΑΜΚΕ στους δρόμους της Πάτρας: Πλατεία Υψ. Αλωνίων περιμετρική, Σισίνη, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου, (ημίωρη στάση ) Μαιζώνος, Γούναρη, Ρ. Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου.
Στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί  συναυλία έξω από το Δημοτικό Θέατρο, από τις ομάδες Κρουστών και Χορωδίας των Σφηγκών. Διευθύνουν Αβροκόμη Ξενόγιαννη και Νίκος Φορλίδας.

Αύριο Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι η δράση μεταφέρεται στον Πύργο, καθώς θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα: Μανωλοπούλου (Διοικητήριο) , Μπιζανίου, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία Πύργου όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ομάδα κρουστών και την χορωδία των Σφηγκών.

Συντελεστές της εκδήλωσης:

Διοργάνωση:  ΑΜΚΕ «ΣΦήγΚΕΣ Πολιτιστική Δημιουργία». Επιμέλεια – κατασκευή άρματος:
«Asteriscos», Art construction Σταθόπουλος Αριστείδης. Επιμέλεια άνθινου άρματος: Γιώργος Σταυρόπουλος. Εκμάθηση ρεπερτορίου: Albena Penkova. Υλικοτεχνική συνδρομή: Τάκης Πανούτσος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, κ. Κοροβέσης δήλωσε «στο φετινό και ιδιαίτερα πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια γιορτή αποχαιρετισμού στην Άνοιξη, την εποχή που μας δημιουργεί το συναίσθημα της Αναγέννησης, της Νέας αρχής , το συναίσθημα που όλοι μας αναζητήσαμε μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ σχεδιάστηκε με γνώμονα όχι μόνο της διατήρησης αυτού του συναισθήματος αλλά και την δημιουργία εικόνων και αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν για χρόνια».

Οι «ΣΦήγΚΕΣ» ευχαριστούν από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη στην ομάδα.


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search