Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης στην Πάτρα – Βουτιά... στην τιμή

Το βασικό καύσιμο για την θέρμανση των κατοικιών πωλείται σήμερα κατά 15% – 20% φθηνότερα συγκριτικά με τα μέσα Οκτωβρίου όταν ξεκίνησε η διάθεσή του, με την μέση τιμή να έχει υποχωρήσει πλέον στο 1,18 ευρώ το λίτρο στην αγορά της Πάτρας, δηλαδή στα επίπεδα που ξεκίνησε η διάθεσή του, έναν χρόνο πριν.

Το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει μια μείωση της τάξης των 20 λεπτών περίπου σε όλη την Ελλάδα. Η χαμηλότερη τιμή, για φέτος έχει ως συνέπεια αρκετοί πολίτες να προβαίνουν σε ανεφοδιασμό των δεξαμενών τους.

Σημαντικό ρόλο στην τελική τιμή διαδραματίζει η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών και η έκπτωση 7,5 λεπτών το λίτρο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) που παρέχεται από τα διυλιστήρια στις εταιρείες εμπορίας και η οποία θα συνεχιστεί έως και σήμερα.

Η αγορά βρίσκεται σε αναμονή πιθανής παράτασης της εξτρα επιδότησης, ωστόσο η πορεία πτώσης των τιμών αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Στα καλά νέα της ημέρας είναι πως οι τιμές των καυσίμων, τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και της βενζίνης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία για το επόμενο διάστημα. Η πρόβλεψη της αγοράς είναι ότι τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σταθεροποιημένες σε αυτά τα επίπεδα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ξαναδούμε νέο ασανσέρ στις τιμές των καυσίμων, στην περίπτωση που υπάρξει εμπάργκο από τη Ρωσία.

Μέχρι 9 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για επίδομα

Ταυτόχρονα, αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον και για το επίδομα θέρμανσης με τη πλατφόρμα MyΘέρμανσης να παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» με τον αριθμό τους να  κινείται ήδη στα επίπεδα των 900.000. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οι παλαιοί δικαιούχοι  θα λάβουν ως προκαταβολή ποσό ίσο με το ποσό που έλαβαν πέρυσι. Την ίδια ημερομηνία, οι νέοι δικαιούχοι που θα υποβάλουν αίτηση θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμού για αγορές που θα τιμολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταχωρηθεί τααπαιτούμενα στοιχεία έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η τελευταία δόση πάει για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Να σημειωθεί ότι φέτος επεκτάθηκε η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για το φωτιστικό πετρέλαιο, εκτός από την επιδότηση του πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, των καυσοξύλων, της βιομάζας πέλλετ και της θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, η οποία ίσχυε πέρυσι.

Παράλληλα, διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας, ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση οι περισσότεροι δικαιούχοι και αυξήθηκε η βάση υπολογισμού και το ανώτατο όριο του επιδόματος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Χρηματοδότηση έως και στο 65% των δαπανών τους ή έως και 500.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν επιχειρήσεις σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός, μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για τη νέα ήττα της Άστον Βίλα, κόντρα στην Μπράιτον για την Premier League, λέγοντας πως υπάρχει κούραση στο ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. "Δεν είναι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα μωρό μόλις ενάμιση έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λεβερκούζεν όχι μόνο έσπασε την κατάρα της Φρανκφούρτης όπου έχει πέντε ήττες τις τελευταίες πέντε σεζόν, αλλά ξέσπασε με 5-1 στην Άιντραχτ για την 32η αγωνιστική της Bundesliga. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στο Άνω Καστρίτσι της Πάτρας, αναβιώνει το μοναδικό έθιμο της «Λέησης» Όπως αναφέρει: ο Κώστας Μπουρδούλης στην ομάδα του facebook Πάτρα η Πόλη της Καρδιάς μας: "Αν ανηφορήσετε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτ
Image
Image

Search