Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τιμήθηκε η μνήμη των έξι νεκρών της φονικής έκρηξης στη Βότση (ΦΩΤΟ)

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Βασίλη Κυριακόπουλο, του Γιάννη Καυκά, 25 χρόνων, της 25χρονης Όλγας Στραγγαλινού, του 23χρονου Δημήτρη Σεϊτανίδη και της Γεωργίας Βέρρα, 24 χρόνων.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο, στη  διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, της Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Παπαδόπουλου, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα σπουδαία και πάλι» Βασίλη Αϊβαλή, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «σπιράλ», Θάνου Δούρου και συγγενών των θυμάτων, που απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας.

1713515301467.jpg

Ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά το μνημόσυνο: «Για μια ακόμα χρονιά είμαστε εδώ να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Δεν ξεχνάμε τα αθώα θύματα. Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους τους που έμειναν πίσω με τον πόνο της απώλειας. Βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτό που οδηγεί στο να έχουμε αθώα θύματα. Αλλά για να μην ξανασυμβεί, πρέπει να εντοπίσουμε τις αιτίες αυτών των φαινομένων και να τις καταπολεμήσουμε. Πρέπει να σταματήσουν οι ανταγωνισμοί και η κυριαρχία των συμφερόντων, να κυριαρχήσει η λογική. Θέλουμε μια κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν αυτοί που δεν έχουν κανένα μένος ενάντια σε άλλους ανθρώπους ή λαούς. Αγωνιζόμαστε, να κυριαρχεί παντού η ανθρωπιά. Να μην εμπλέκονται οι λαοί σε πολέμους και να μην γεννώνται μίση ανάμεσά τους για τα συμφέροντα κάποιων λίγων. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί».

 

 

1713515301965.jpg

1713515301130_1.jpg

1713515301253.jpg

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search