Ανείπωτος θρήνος για τη Βάσω Σταμίρη-Πετροπούλου – «Πάγωσε» ο Πύργος από τον αδόκητο χαμό της
Από τη χαρά του γάμου στον σπαραγμό του αποχωρισμού. Μόλις το περασμένο Σάββατο, η Βάσω Σταμίρη-Πετροπούλου καμάρωσε την κόρη της νύφη.
Το Σάββατο καμάρωσε την κόρη της νύφη. Σήμερα, τα δύο κορίτσια της έμειναν χωρίς τη μητέρα τους. Το αδόκητο φευγιό της 55χρονης Βάσως Σταμίρη-Πετροπούλου στο τροχαίο δυστύχημα της οδού Κατακόλου έχει «παγώσει» την κοινωνία του Πύργου. Και μπροστά στον πόνο αυτής της οικογένειας, οι λέξεις λυγίζουν.
Πόσο κοντά μπορεί να βρεθεί η πιο μεγάλη χαρά με την πιο βαθιά οδύνη ; Πώς γίνεται μια οικογένεια να γιορτάζει τον γάμο του παιδιού της και, λίγες ημέρες μετά, να πρέπει να αποχαιρετήσει τη μητέρα;
Τη χόρευε τη ζωή η Βάσω. Με το χαμόγελό της, με την ψυχή της, με την αγάπη για τα δύο κορίτσια της. Μόλις το περασμένο Σάββατο καμάρωσε την κόρη της νύφη, ζώντας μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως, λίγες ημέρες μετά, η χαρά θα γινόταν αβάσταχτος πόνος. Η Βάσω Σταμίρη-Πετροπούλου, ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Πύργου, έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο, στα 55 της χρόνια , αφήνοντας τα κορίτσια της με την ανάγκη για μια ακόμη αγκαλιά της και τόσα που δεν πρόλαβαν να ζήσουν μαζί.
Οι ευχές του γάμου είναι ακόμη νωπές. Το ίδιο και οι στιγμές που μοιράστηκαν μαζί της. Κανείς δεν είχε λόγο να μετρά τον χρόνο. Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι αυτές οι οικογενειακές στιγμές θα αποκτούσαν τόσο γρήγορα την ανεκτίμητη αξία του ανεπανάληπτου.
Το μοιραίο τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, στην επαρχιακή οδό Πύργου Κατακόλου, λίγο πριν τη διασταύρωση του Τραγανού. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 55χρονη συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία Πύργου. Πυροσβέστες την ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις της από το όχημά της. Από το δεύτερο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν δύο γυναίκες σοβαρά και ο άνδρας οδηγός ελαφρύτερα, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πύργου.
Η είδηση απλώθηκε στον Πύργο και μαζί της η θλίψη. Άνθρωποι που τη γνώριζαν δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η Βάσω, η πάντα χαμογελαστή Βάσω, δεν θα είναι πια ανάμεσά τους.
Για την οικογένειά της, όμως, ο χρόνος έχει σταματήσει σε αυτή την αδιανόητη απώλεια.
Πώς να βρεθούν λόγια για τα δύο κορίτσια της; Πώς να παρηγορήσεις ένα παιδί που θέλει τη μητέρα του; Που έχει τόσα ακόμη να της πει, τόσες χαρές να μοιραστεί, τόσες φορές να την αναζητήσει;
Η απουσία της θα βρίσκεται και στις πιο απλές στιγμές. Σε ένα νέο που θα θέλουν πρώτα σε εκείνη να πουν . Σε μια δύσκολη ημέρα που θα χρειάζονται τη φωνή της. Σε μια οικογενειακή γιορτή, όταν το βλέμμα θα ψάχνει αυθόρμητα να τη βρει.
Στα 55 της, η Βάσω είχε ακόμη τόση ζωή μπροστά της. Τόσους λόγους να χαρεί, τόσες στιγμές να ζήσει δίπλα στα παιδιά της. Το περασμένο Σάββατο ήταν μία από αυτές.
Τώρα, εκείνη η ημέρα θα κρατά για πάντα κάτι από την ευτυχία της. Και οι δικοί της θα επιστρέφουν σε αυτήν για να τη βρίσκουν όπως θέλουν να τη θυμούνται.
Κοντά τους. Χαμογελαστή. Μαμά.
Λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος αυτής της τραγωδίας δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο μια οικογένεια που πενθεί, δύο κόρες που έχασαν τη μητέρα τους και μια πόλη που θρηνεί μαζί τους.
Η συντακτική μας ομάδα, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.
Καλό σου ταξίδι στο φως, Βάσω…
Πηγή: patrisnews.com

