Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την δική της έρημο διαθέτει η Δυτική Ελλάδα(VIDEO)

Στην Ηλεία υπάρχει ένα απόκοσμο τοπίο κοντά στο χωριό Βαρθολομιό, όπου η άμμος καλύπτει τα πάντα και η βλάστηση είναι ελάχιστη. Οι ντόπιοι συνηθίζουν να ονομάζουν αυτή την περιοχή «Η έρημος της Ελλάδας» και πραγματικά δεν έχουν άδικο!

Φαίνεται από το "haanity" πως δεν της λείπει τίποτα από τις υπόλοιπες ερήμους του κόσμου, έτσι όπως τις έχουμε δει σε εικόνες.

Η έκτασή της είναι περίπου 1.000 στρέμματα. Χιλιάδες χρόνια συσσώρευσης άμμου από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στην περιοχή έχουν δημιουργήσει αυτό το απόκοσμο τοπίο που θυμίζει Σαχάρα.

Τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν προσπαθούν να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει επιτ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                3, 4 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Μ. Παρασκευής έως 7π.μ. Κυριακής Πάσχα) Αγγειοχειρουργός:Λυμπερόπουλος ΛάμπροςΑθανασίου Διάκου 29, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατέσσερις δικογραφίες για υπ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οικογενειακή τραγωδία στην Σάμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το enikos.gr μία 49χρονη σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της. Φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγγέλων – Α΄Κοιμητήριο της Πάτρας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πιστοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στις θρ
Image
Image

Search