Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα Τσελέντη για τη μοιραία πτήση στο Ιράν που δεν...πρόλαβε λόγω μποτιλιαρίσματος

Το τι συνέβη κι έχασε για καλή του τύχη τη μοιραία πτήση που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής στο Ιράν εξιστορεί ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με μήνυμα που μετέφερε στο συνάδελφό του Γεράσιμο Χουλιάρα. Ο Γενικός Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ευχαριστεί τον κόσμο που εξέφρασε την ανησυχία του και το ενδιαφέρον του και αναφέρει ότι δεν πρόλαβε την πτήση στην οποία είχε κλείσει εισιτήριο λόγω… μποτιλιαρίσματος.

Το αυτούσιο μηνυμα του σεισμολόγου έχει ως εξής:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτό το κόσμο που εξέφρασε την ανησυχία του. Στο Ιράν ταξιδεύω πολύ συχνά γιατί συνεργάζομαι με  τη διεύθυνση γεωφυσικών ερευνών της κρατικής εταιρείας πετρελαίου η οποία δοκιμάζει μια μεθοδολογία εντοπισμού κοιτασμάτων που έχουμε αναπτύξει εγώ και οι συνεργάτες μου στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και η οποία είναι πολύ αποτελεσματική σε δύσβατες περιοχές.

Η περιοχή Asuj ηταν μια από τις πυλωτικές περιοχές γιατί γειτνιάζει με τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη Zagros στην οποία οι κλασικές μέθοδοι έρευνας υδρογονανθράκων είναι αδύνατο να εφαρμοστούν.

Πήγαινα στη περιοχή για να δω από κοντά τις συνθήκες και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε αν εγκαθιστούσαμε ένα μικροσεισμικό δίκτυο. Έφυγα από το ξενοδοχείο μου στη Τεχεράνη με προορισμό το αεροδρόμιο και να μεταβώ στην Asuj και μετά στην Ahwaz μια άλλη περιοχή στο ΝΑ Ιραν.

Λόγω της μεγάλης κίνησης έφτασα καθυστερημένα οπότε πήρα την απόφαση  να φύγω   για την Ahwaz και να μεταβώ στην Asuj στην επιστροφή.

Μόλις προσγειώθηκα στην AWAZ έμαθα για την καταστροφή και το ποσό τυχερός ήμουν.

Λυπάμαι για τις τόσες πολλές ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν τόσο άδοξα στα αφιλόξενα βουνά του Zagros.

Τα αεροπλάνα της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και σχεδόν όλων των τοπικών εταιρειών, λόγω των οικονομικών μέτρων και έλλειψης ανταλλακτικών, είναι πολύ παλιά».

*στοιχεία από iefimerida

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας κρατούμενος που είχε τη θέση του αρχιμάγειρα στις φυλακές κράτησης Νέων Αυλώνα και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων μέσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει:   H πληθώρα περιστατικών τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ή την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών και καταλήγουν σε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είκοσι τρεις ημέρες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της 1.4. . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/4), αυτή τη φορά, στο 2ο Λύκειο Κορωπίου που βρίσκεται στο Κίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο μαθητές συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην απεργία της Ομοσπονδίας τους συμμετέχουν την Τετάρτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Κύριο αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη και να μην καταργηθεί – συγχωνευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00.  Το Σώμα θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Περι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται, ότι σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης σε τ
Image
Image

Search