Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αχαιοί ρύθμισαν χρέη 250 εκ. ευρώ !

Επρόκειτο για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ρύθμιση οφειλών στην εφορία, που έχει ενεργοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα και όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, να κάνουν μια «επανεκκίνηση», βάζοντας σε τάξη τα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αιτήσεις για την ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία, υπέβαλαν 722.109 οφειλέτες από όλη την Ελλάδα, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ένας στους τρεις φορολογούμενους με οφειλές άνω των 1.500 ευρώ, φαίνεται ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση.

Στην Αχαΐα, η ρύθμιση ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει αποκλειστικά στην διάθεσή της η «ΠτΚ», στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μπήκαν από τις 21 Μαΐου έως και τις 7 Οκτωβρίου που έκλεισε η σχετική πλατφόρμα, συνολικά 40.512 φορολογούμενοι από την Αχαΐα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Όλοι αυτοί οι οφειλέτες, που είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενέταξαν σε ρύθμιση το ιλιγγιώδες ποσό των 250.000.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί κατά μέσο όσο, σε ποσό οφειλής 6000 ευρώ ανά οφειλέτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μισοί από τους παραπάνω οφειλέτες που μπήκαν στην ρύθμιση των 120 δόσεων και συγκεκριμένα 20.456 φορολογούμενοι, είναι ΑΦΜ που ανήκουν στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών, ενώ ακολουθεί η Α΄ ΔΟΥ Πατρών και οι εφορίες του Αιγίου και της Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Στελέχη της φορολογικής διοίκησης στην Πάτρα, δήλωσαν στην «ΠτΚ» ότι η ανταπόκριση των Αχαιών φορολογουμένων στην ρύθμιση των 120 δόσεων, ήταν χωρίς αμφιβολία πολύ μεγάλη και δεν έμεινε μόνο σε ψηφιακές αιτήσεις, αλλά έγιναν και χειρόγραφες.

Το έργο αυτό ανέλαβε να φέρει εις πέρας, το μόνο δικαστικό τμήμα στην περιοχή, αυτό της Α΄ΔΟΥ Πατρών που τις τελευταίες ημέρες, πριν το κλείσιμο της πλατφόρμας, δούλευε με υπερωρίες, καθώς εξυπηρέτησε συνολικά 1.196 φορολογούμενους.

Όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να αποδεσμεύσουν κληρονομιές που επιβαρύνονταν με παλαιές οφειλές αποθανόντων συγγενών τους. Έτσι έτρεξαν σε συμβολαιογράφους για να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς και στη συνέχεια στην Α΄ΔΟΥ Πατρών για ρύθμιση της οφειλής που είχε αφήσει ο αποθανών συγγενής τους.

Βέβαια, στοίχημα για όλους αυτούς τους οφειλέτες, από εδώ και στο εξής, είναι η τήρηση της ρύθμισης, κάτι που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί δύσκολη διαδικασία, αφού δεν είναι μόνο οι οφειλές προς την εφορία που «τρέχουν» αλλά και προς άλλες υπηρεσίες ή οργανισμούς.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ

Να σημειωθεί ότι, οι 40.500 οφειλέτες, αποτελούν το 1/5 των οφειλετών που είναι καταγεγραμμένοι στα «κιτάπια» του δικαστικού τμήματος της Α΄ΔΟΥ Πατρών. Συνολικά, 200.000 ΑΦΜ έχουν κάποιο ληξιπρόθεσμο χρέος, αλλά από αυτό τον αριθμό θα πρέπει να αφαιρεθούν οι κλειστές επιχειρήσεις και οι αποβιώσαντες φορολογούμενοι, που δεν είναι λίγοι, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ακόμα.

Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας της ρύθμισης των 120 δόσεων, οι κατά τόπους ΔΟΥ με δικαστικό τμήμα, αναμένουν οδηγίες από την ΑΑΔΕ, σε σχέση με το πως θα κινηθούν από εδώ και στο εξής, με τους χιλιάδες οφειλέτες που δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία.

Τους τελευταίους μήνες, τα δικαστικά τμήματα είχαν κατεβάσει ταχύτητες στις κατασχέσεις λογαριασμών και στην λήψη άλλων αναγκαστικών μέτρων, όμως τώρα, αναμένεται να πάρουν πάλι μπροστά...

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search