Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή λύση, για Πάτρα και Αιγιάλεια - Στο Δρέπανο τελικά τα αδέσποτα ζώα

Μετά την επιτυχή διευθέτηση του προβλήματος των σκουπιδιών και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι «μηχανές» της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, δείχνουν να δουλεύουν στο φουλ, αφού ένα ακόμα «αγκάθι» της Αιγιάλειας - αυτό των αδέσποτων ζώων - τείνει να μπει σε άλλες βάσεις, που δύνανται να οδηγήσουν σε τελική διευθέτηση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου, για το θέμα, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, δεν έμεινε στα τετρημένα των τελευταίων ετών ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, αντιθέτως επέλεξε τη συνεργασία για μία οριστική λύση, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος άλλωστε τη νέα 5μελή επιτροπή του δήμου, η οποία και συνεδρίασε, προχθές, για πρώτη φορά.

Η «συνταγή» φαίνεται να είναι, μία διαδημοτική συνεργασία με την Πάτρα και ήδη έχουν γίνει απανωτές συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του δήμου Νίκο Τσιμογιάνη, στην κατεύθυνση κοινής χρήσης Καταφυγίου, το οποίο έχει σχεδόν επιλεγεί για να γίνει σε ιδιωτικό ακίνητο του Δρεπάνου.

Ο Δήμος Αιγιάλειας θα συμμετάσχει σε αυτή τη μισθωμένη, παλιότερη, πανσιόν σκύλων, που να σημειωθεί τηρεί όλες τις προδιαγραφές, με βάση συμφωνίας μία πληθυσμιακή αναλογία. Έτσι θα καθοριστεί και η οικονομική του συμμετοχή, επί συνόλου ετήσιου κόστους το πολύ 150.000 ευρώ. Αφού γίνεται η περισυλλογή αδέσποτων θα οδηγούνται εκεί, για εμβολιασμό, τσιπάρισμα και στείρωση και μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα τα ζώα θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Η δημοτική αρχή της Πάτρας είναι σύμφωνη στο να το προχωρήσουμε μαζί, με ποσοστιαία αναλογία κόστους. Το θέμα έχουν συζητήσει άλλωστε ο κ. Καλογερόπολος με τον κ. Πελετίδη» λέει στην «Π» ο κ. Φραγκονικολόπουλος, χωρίς ωστόσο να επαναπαύεται μόνο σε αυτή τη συνέργεια. «Θα διερευνήσουμε σοβαρά μήπως μπορέσουμε να νομιμοποιήσουμε και το παλιό Δημοτικό Κυνοκομείο της Ακράτας, πάντα σε αγαστή συνεργασία και με τον Φιλοζωϊκό Σύλλλογο Αιγιάλειας», προσθέτει. Το καταφύγιο, δίπλα στον ποταμό «Κράθη», λειτουργεί σήμερα άτυπα, χωρίς να φιλοξενεί νέα ζώα, αλλά 120 από παλιά, σε περιφραγμένο χώρο και περί τα 40 στον περιβάλλοντα.

Πηγη: pelop..gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστορία της γνωστής κομμώτριας από την Πάτρα, Χαράς Ιωαννίδη συγκλονίζει. Υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τη 01.30 στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών, επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή τω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρωί της Τετάρτης (15/5) σε περιοχή της Αττικής, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.  Οπως αναφέρετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Χάρτης κίνησης» από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 29ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 11.900,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00-
Image
Image

Search