Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος και 40 Μητροπολίτες στο Αίγιο για την ενθρόνιση Ιερώνυμου

 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, σαράντα Μητροπολιτών, εκπροσώπου της κυβέρνησης, τοπικών αρχών και φορέων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.

 

Στις εκδηλώσεις έχουν γνωστοποιήσει ήδη ότι θα παραστούν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο οι Υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

 

Το πρόγραμμα της ενθρονίσεως που έχει εκπονηθεί έχει ως εξής:

 

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στα διοικητικά όρια του Νομού Αχαΐας (στο ύψος της Αιγείρας) θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου από τους Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτριο Καλογερόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Μισή ώρα μετά, (11 π.μ.) θα μεταβούν στην πλατεία Αγίας Λαύρας όπου ο Δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος θα καλωσορίσει τον νέο Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπολόλεως. Ακολούθως, θα γίνει αντιφώνηση από τον κ. Ιερώνυμο Κάρμα.

Στις 12 μ. θα ξεκινήσει η τελετή ενθρονίσεως στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και σαράντα Μητροπολιτών.

Να αναφερθεί ότι οι μισοί Μητροπολίτες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να διανυκτερεύσουν στο Αίγιο προκειμένου να παραστούν και στην πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία του νέου Μητροπολίτη, το πρωί της Κυριακής 24/11, στον Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστεί σύσσωμος ο λαός της Αιγιαλείας, οι τοπικοί άρχοντες της Αχαΐας και πιστοί από όλη την Αχαΐα.

 

 

  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή έδρα του και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague μετά από 12 χρόν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο εκεί όπου ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, στο "Γουέμπλεϊ". Το 1-0 επί της Παρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο Game 5 στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ευτυχισμένος πο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αναμονή έλαβε τέλος. Οριστικά. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια, που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ξανά στο Final Four. Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες τσάκιζα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search