Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι για κλοπή καυσίμου από τον Άραξο

 Eνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, απολογήθηκαν την Πέμπτη, τέσσερις κατηγορούμενοι για υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας καυσίμων, από την 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου.

 

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία στρατιωτικό, ένα απόστρατο στρατιωτικό, έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη. Υποστήριξαν πως είναι αθώοι αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο. 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδρασαν από κοινού, με στόχο την κλοπή κηροζίνης από εγκαταστάσεις τροφοδοσίας της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.

 

Και οι τέσσερις είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014, σε επιχείρηση που οργάνωσε μετά από ανώνυμη πληροφορία, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ενώ είχαν προφυλακιστεί για κάποιο διάστημα.

 

Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν από φρεάτιο τροφοδοσίας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Κατά το κατηγορητήριο, εκτιμάται ότι σε διάστημα οκτώ μηνών, είχαν αφαιρεθεί μέχρι 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο για δωροληψία πλημμεληματικής μορφής αλλά και για απλή συνέργεια σε κλοπή και λαθρεμπορία. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

 

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για κλοπή και λαθρεμπορία. 

 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

 

Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή ενώ ο τέταρτος σε 4 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

 

Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αδιαφιλονικήτη κυρίαρχος του αγγλικού ποδοσφαίρου από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία της (2016) και το απόγευμα της Κυριακής (19/05) θέλησε να . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περισσότερες από 31.000 θέσεις εργασίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, προσφέρουν τα έξι προγράμματα που υλοποιεί αυτή την περίοδο η Δημόσια Υπηρεσία Απασχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search