Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου- Σε επιφυλακή οι αρχές

Ξεκινούν σήμερα και στην Πάτρα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις

Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας σήμερα Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετέχουν στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας  και στην παλαιά Ασφάλεια Πατρών.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων διοργανώνεται αύριο Σάββατο 16 Νοεμβρίου εκδήλωση – αφιέρωμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο  «Αίγλη» στη Veso Μare.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα» ενώ στις  8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα.

Η είσοδος ελεύθερη.

Και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ωρα 11.00 πμ: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, όπως επίσης εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Ωρα 11.30 πμ: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).

Ωρα 13.00: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το απόγευμα, με δύο συγκεντρώσεις από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και φορείς και πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Η μία συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το πρώην Παράρτημα, επί της οδού Κορίνθου και η άλλη έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Να σημειωθεί, πως με ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Πολιτεία ανακοίνωσε πως θα δώσει και φέτος μαζικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης όλου του τριημέρου στο Παράρτημα, στο χώρο που διοργανώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης από φοιτητικούς συλλόγους, στο οποίο θα καταθέσει στεφάνι την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 11.00.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Σε επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για το τριήμερο των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα ασφάλειας θα είναι αυστηρά, εν όψει της κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων, με τις εντολές που έχουν δοθεί να είναι η διακριτική η παρασία της Αστυνομίας.

Στόχος των μέτρων ασφάλειας είναι να αποτραπούν επεισόδια και εντάσεις ώστε να μην  υπάρξει κίνδυνος για την ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες θεωρείται έκρυθμη, λόγων αντιδράσεων για την κατάργηση του ασύλου.

Τα μέτρα της ασφάλειας θα είναι δρακόντεια και κατά τη διάρκεια της πορείας την Κυριακή το απόγευμα, ενώ σε συνεχή επιτήρηση βρίσκονται κτίρια – στόχοι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search