Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 To «Grow Greek Tourism Online» της Google στη Δυτική Ελλάδα

 Η δράση «Grow Greek Tourism Online», που αποτελεί πρωτοβουλία της Google και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επεκτείνεται και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία ενίσχυσης του τοπικού τουρισμού, η οποία υλοποιείται από το 2015 και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα έως σήμερα. Το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online, αφορά στη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες και απευθύνεται σε τοπικές τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού. Μέσα από ομαδικά σεμινάρια και ατομικές συναντήσεις, οι σημερινοί και οι υποψήφιοι επαγγελματίες του κλάδου έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να καταρτιστούν σε εργαλεία ψηφιακής αξιοποίησης, όχι μόνο της Google, αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου.

Η εφαρμογή του προγράμματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2020. Κεντρικός στόχος του είναι να λάβουν οι επιχειρήσεις τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά, διευρύνοντας την παρουσία τους σε αυτό και προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στον τόπο τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με την βοήθεια των Online Advisors, ειδικών συμβούλων της Google, που έχουν λάβει εκτενή εκπαίδευση σε τέτοια, διαδικτυακά εργαλεία. Τέσσερις Online Advisors έχουν εγκατασταθεί ήδη στην Περιφέρεια –και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας και της Αχαΐας– προκειμένου να πραγματοποιούν δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, o Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφέρειά μας την πρωτοβουλία της Google, που πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό μας. Και οι τρεις περιοχές στις οποίες επικεντρώνεται το πρόγραμμα –η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία και η Αχαΐα– έχουν πολλά να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εκπαιδεύσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις μας στις ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία του προγράμματος Grow Greek Tourism Online της Google ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο και να προβάλλουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουν στους επισκέπτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

H Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing της Google για την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Ρουμανία, ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς θεωρούμε ότι διαθέτει πολύ μεγάλες δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη με όλα όσα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας, Grow Greek Tourism Online, θα στηρίξει σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις, βοηθώντας στο να γίνουν πιο εξωστρεφείς στο Διαδίκτυο, να προβάλλουν αποτελεσματικά τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κόσμο και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online έχει επισκεφθεί μέσα σε 5 χρόνια περισσότερες από 100 πόλεις και έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί, δωρεάν, περισσότεροι από 120.000 Έλληνες, τόσο στελέχη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όσο και μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παρακολούθησαν την εκπαίδευση δήλωσε ότι η εκπαίδευση τους βοήθησε να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα περαιτέρω. Η πρωτοβουλία της Google είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ αποτελεί μέλος της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση».

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση με τους Online Advisors του προγράμματος, μπορούν να εγγραφούν απευθείας στο https://g.co/greektourism/westerngreece 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά." Αυτό επεσήμανε στην πρώτη του συνέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
Image
Image

Search