Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαϊκή Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση

Ολοκληρώθηκε το στάδιο της κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί την πατραϊκή κοινωνία και αφορά στην Αχαϊκή Τράπεζα, η οποία κατέβασε ρολά τον Μάρτιο του 2015 με αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ σε μερίδια ή και καταθέσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο ογκοδέστατος φάκελος παραδόθηκε χθες από την Ανακρίτρια Πατρών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Τον φάκελο θα αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών, το οποίο και θα εκδώσει το σχετικό βούλευμα.

Η υπόθεση αφορά 91 πρόσωπα. Που έχουν ήδη περάσει το κατώφλι της Ανακρίτριας, έχουν απολογηθεί και όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, άλλοι με όρους και χρηματικές εγγυήσεις και άλλοι χωρίς. Υπενθυμίζουμε ότι – σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία – η ζημιά από το κλείσιμο της Αχαΐκής Τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των 290 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως ο προσδιορισμός της ζημίας έγινε με βάσει τα χρήματα των καταθετών και για τα οποία εγγυήθηκε την καταβολή τους η Εθνική Τράπεζα.

Πλήν όμως για να προσδιοριστεί η ζημία – σύμφωνα πάντα με νομικούς κύκλους- πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να εισπράξει τα δάνεια που οφείλονται από την τράπεζα, όχι μόνον από τους δανειολήπτες αλλά και τους εγγυητές αλλά και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα όχι μόνο σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Αχαία, που κάποτε ήταν πρώτη δύναμη, είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που εκτιμά πως ο στόχος αυτός μπορεί αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέληξε η 44χρονη γυναίκα η οποία το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης κατέρρευσε στην πλατεία Κορνάρου μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Safety Project συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών –Μαιευτών Πάτρας, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Family Day” όπου αφορά στα Δικ
Image
Image

Search