Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Ελλάδα: Drones αποκτά η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική - Το πρόγραμμα της Περιφέρειας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την προμήθεια και χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χαρακτηρίζονται ως επανάσταση στην έρευνα, διάσωση, ασφάλεια και παρατήρηση, καθώς με πολύ χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους, μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις των δύο Σωμάτων Ασφαλείας.

Την υλοποίηση του σχεδίου, έχει αναλάβει να προωθήσει ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με επιτελικά στελέχη της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ η συμφωνία θα προβλέπει τη συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την παροχή τεχνογνωσίας για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα είναι εξοπλισμένα με κάμερες και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που θα μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες σε Κέντρο Ελέγχου, και θα χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Τα drones θα συνδράμουν τις υπηρεσίες της Τροχαίας με τη συλλογή πληροφοριών μέσω λήψης φωτογραφιών και βίντεο και μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο σε εθνικές οδούς, αυτοκινητοδρόμους καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πρόληψη πυρκαγιών.

Επίσης, θα είναι δυνατή η συνδρομή τους σε πιο εξειδικευμένες επιχειρησιακές αποστολές όπως σε επιχειρήσεις έρευνας και δίωξης, αλλά και για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το εισόδημα 11,5 ετών, χωρίς να κάνει οποιοδήποτε άλλο έξοδο, θα πρέπει να διαθέσει ένα μισθωτός προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι 60 τ.μ. στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι η αγορά κ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα (17/5) ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του χθες το πρωί στο Μενίδι.    Η σαραντάχρονη γυναίκα είχε προχωρήσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές αμφιβολίες για το εάν ο πρώην σκηνοθέτης του «Σασμού», που κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά από καταγγελία ηθοποιού, έχει διαπράξει το αδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ηλικία 119 ετών πέθανε το βράδυ της Τρίτης (15.6.2024) η Ειρήνη Μπαρουλάκη, που ήταν και η γηραιότερη γυναίκα της χώρας.Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η Ειρήνη Μπαρουλάκη ζούσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ποσό των 836.411 ευρώ θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό υποδομών αλλά και για την εγκατάσταση λεωφορείων δημόσιας χρήσης αστικών ΚΤΕΛ στον Νομό Αχαΐας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη από τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, η 2η Συνάντηση Ενδιαφερόμενων Μερών στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «Women for Sc
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματ
Image
Image

Search