Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι προτάσεις του ΣΚΕΑΝΑ για το Πατρινό Καρναβάλι !

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ "Τι καρναβάλι θέλουμε;" έχοντας μεγάλη συμμετοχή από τον χώρο της εστίασης, τους καρναβαλιστές, αλλά και από εκπροσώπους φορέων.  Ωστόσο, μέσα από όλα όσα ακούστηκαν τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, όσο και από τους καρναβαλιστές που έδωσαν το παρών, το συμπέρασμα που θα μπορούσε να εξάγει κανείς είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα καλύτερο καρναβάλι και ζητούνται οι τρόποι για την αναβάθμιση - ανανέωση του. 

Ζητούμενο για τους καρναβαλιστές που μίλησαν είναι η προετοιμασία μακριάς διαρκείας για κάθε διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς αυτή θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, τόσο από πλευράς καρναβαλικών ομάδων, όσο και από πλευράς Καρναβαλικού Οργανισμού, αλλά και τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης πάντως στάθηκαν στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνει η πόλη και ο δήμος για την αρτιότερη οργάνωση του θεσμού, καθώς όπως ειπώθηκε είναι ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες καινοτόμες ιδέες, αλλά και φαντασία για την υποστήριξη και την αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Λόγος έγινε από πλευράς του Καρναβαλικού Κομιτάτου για την ανάγκη μιας πιο τεχνοκρατικής αντίληψης στην διοργάνωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ τονίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους η θετική προοπτική που ανοίγεται με τη δημιουργία του καρναβαλικού πάρκου στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Mεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν:

* Μόνιμα καρναβαλικά στοιχεία στην Πάτρα αθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

* Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο όλο το τελευταίο τετραήμερο.

* Καρναβαλικές εκδηλώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

* Μετατροπή του πεζοδρομίου της Μαιζώνος σε οδό τύπου… hall of fame με Ελληνες καλλιτέχνες.

Καταθέτουν τις προτάσεις σε μορφή ψηφίσματος

"Αυτό που κρατάμε ως παρανομαστή της ημερίδας και της συζήτησης που έγινε, είναι ότι υπάρχει πλέον η διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συνεργασία, μέσα από τη κατάθεση προτάσεων, με στόχο ένα καλύτερο καρναβάλι.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το σώμα της ημερίδας θα καταθέσει όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας (μίλησαν συνολικά 20 άτομα), σε μορφή ψηφίσματος, στους αρμόδιους του Καρναβαλικού Οργανισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το παρών έδωσε η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή που μίλησε για το πλεονέκτημα της Πάτρας και της μοναδικότητας του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τους Α. Φίλια και Αργ. Αγγελόπουλο, εκ μέρους των Ν. Φαρμάκη και Χ. Μπονάνου. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Θανάσης Κούστας ως επιμελητηριακό στέλεχος.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search