Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: O οικονομικός απολογισμός στον δήμο

Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έχει ως θέμα την παράδοση - παραλαβή και τον οικονομικό απολογισμό.Τη μεθεπόμενη Τετάρτη 18 του μηνός, κατά την ειδική διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, Θ. Παπαδόπουλος και Γ. Λαζουράς, καλούνται να κλείσουν τις διαφορές τους για τα οικονομικά.

Η πρώην δημοτική αρχή του κ. Λαζουρά μιλά για την ύπαρξη αποθεματικού της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ ενώ η νέα Αρχή του κ. Παπαδόπουλου υποστηρίζει ότι παρέλαβε χρέος της τάξης των 200 χιλ. ευρώ.

Κατά τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, το αποθεματικό του δήμου υπολογίζεται όμως από την προηγούμενη διοίκηση με βάση τα οικονομικά στοιχεία των οργανισμών, ΔΗΚΕΚ «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» και ΑΕ ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» και δεν αφορά το κεντρικό ταμείο του Δήμου.

Απαντώντας στις κατηγορίες για 'πλασματικό πλεόνασμα', ο κ. Λαζουράς έχει ήδη χαρακτηρίσει αστήρικτους και αναπόδεικτους τους ισχυρισμούς περί συναλλαγής και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, μέσω των απευθείας αναθέσεων έργων κατά την περίοδο πριν τις δημοτικές εκλογές. «Ηχούν παράταιροι, φαρισαϊκοί, υποκριτικοί και είναι εκτός πραγματικότητας, όταν, είναι σε όλους γνωστό, ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, μετά το 2010, η δημοτική μας αρχή, όχι μόνο κάλυψε και εξόφλησε, όλα τα βάρη και χρέη, που κληρονόμησε, από τους προηγούμενους, όχι μόνο δεν δημιούργησε, ούτε ένα ευρώ, νέα χρέη, αλλά δεν χρωστά πουθενά και πληρώνει άμεσα και έγκαιρα τους συναλλασσόμενους μαζί του και εξοφλεί εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει» δηλώνει ο κ. Λαζουράς.

Επικαλείται μάλιστα, για την αποδοτική, οικονομική και αποτελεσματική διαχείριση του το γεγονός ότι για το 2018, ο Δήμος Καλαβρύτων, κρίθηκε ως ο 3ος πιο αποτελεσματικός, μεταξύ 320 δήμων της χώρας, σε πιλοτική έρευνα, από καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικούς επιστήμονες, του έγκριτου Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Τέλος επικαλείται και την κάλυψη οφειλών της τάξης των 2 εκατ. ευρώ τα οποία επιβάρυναν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, μετά το 2009 όταν ο κ. Παπαδόπουλος είχε αποχωρήσει από τη δημαρχία.

Ο νυν δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι, το 2009, κατά την τότε αποχώρησή του, είχε παραδώσει πλήρως ισοσκελισμένο ισολογισμό.

«Ο ισολογισμός του 2009 είναι ισοσκελισμένος. Για να το πω αναλυτικά και να γίνει κατανοητό, όσες είναι οι οφειλές, τόσο είναι και το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου, το οποίο ήταν κατατεθειμένο στις τράπεζες στις 31/12/2009» έχει δηλώσει σχετικά ο νέος δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και συνεργάτης του κ. Παπαδόπουλου, Θεόδωρος (Λάκης) Νασιώτης, έχει ήδη τονίσει ότι το θέμα με τα οικονομικά πρέπει να κλείσει οριστικά και να μην σκιάζει τις συνεδριάσεις και την συνεργασία των παρατάξεων, εντός του οργάνου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον Κοινωνικό Τουρισμό ο οποίος αποτελεί πρόγραμμα χρηματοδότησης διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκίδα μετά τη δολοφονία 63χρονης μέσα στο σπίτι της.Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα προσπαθεί ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου 2024. Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24). Το σόου με εννέα αεροσκάφη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search