Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση ΟΕΒΕΣΝΑ

 Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, της 11ης Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Οι σύμβουλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για επιστροφή στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα των κλάσεων, το οποίο αδιαμφισβήτητα υπερχρέωσε τους επαγγελματίες και οδήγησε σε χρεωκοπία τα ταμεία, ενώ υπό τη νέα του μορφή εξαλείφεται και ο κοινωνικός του χαρακτήρας. Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου παροτρύνει τους κοινωνικούς εταίρους σε κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών και πιέσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και καλεί τη ΓΣΕΒΕΕ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με στόχο να γίνουν παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας χρεωκοπίας του ΕΦΚΑ και να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, αφού με τις ισχύουσες διατάξεις μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών λόγω της μείωσης των εισφορών κατάφεραν να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα από το οποίο ήταν αποκλεισμένοι λόγω υψηλών οφειλών τους. 

Άλλα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, αφορούσαν την παραοικονομία και το παρεμπόριο που εντείνονται κυρίως στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, καθώς και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού που αποτελεί μόνιμη πληγή για πόλη.

Τέλος και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για τα έργα υποδομής στην περιοχή μας, οι σύμβουλοι παραμένουν σταθεροί στις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως έχουν και παλαιότερα διατυπωθεί, για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, για έλευση του φυσικού αερίου με αγωγό και χωρίς πειραματισμούς και αναχρονιστικούς τρόπους, ενώ τάσσεται ενάντια στις διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από αναβλητικότητα αναφορικά με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 61χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή προχώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search