Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Πανεπιστήμιο

 Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.30 οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού, ΕΤΕΠ και & Συμβασιούχων με τη συνδρομή και της Πρυτανείας θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς και ευχές για τις γιορτές από τους εκπροσώπους των Συλλόγων. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με την καρδιά τους συμμετέχοντας στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη χορωδία Cantelena, χορό και παράσταση Καραγκιόζη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μπουφέ και μοίρασμα δώρων στα παιδιά, ενώ οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων, αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

 

 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ

ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan–Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Σπήλιος Φασόης,  ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Καθηγητή Νικόλαο Ανυφαντή και η περιένδυσή του από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή  Παναγιώτη Παπαλάμπρου με θέμα: «Επιστήμη Σχεδιασμού: Αρχές και Εφαρμογή».Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/el/node/8903

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 

Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο

Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί τριήμερο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με θέμα: «Ρωμαϊκή πλαστική στην Ελλάδα: Νέα ευρήματα και νέες έρευνες». Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αναζητήσετε: εδώ

 

17ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία»

Το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα του Π.Γ.Ν. Πατρών και τον τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, διοργανώνει το 17ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Εξελίξεις στην Ογκολογία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου στο σύνδεσμο: 

https://www.events.gr/programs/2019_12_1314_exelixeis61219_2.pdf

 

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

6η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΠΕ.Π.), και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.ΠΕ.), συνδιοργανώνουν την 6η Επιστημονική Αθλητική Διημερίδα με θέμα «Πετοσφαίριση & Αναπτυξιακές Ηλικίες. Τεχνολογία Σύγχρονης Προπόνησης, Οδηγός Σωματικής Ανάπτυξης και πρόληψης τραυματισμών», που θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας διακεκριμένοι προσκεκλημένοι εισηγητές θα αναπτύξουν σύγχρονα προπονητικά και παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν στην Πετοσφαίριση.  Η είσοδος στην Διημερίδα είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας στο σύνδεσμο: 

http://gym.upatras.gr/node/541

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Ελλάδας - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Αγωγή Υγείας και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Αγωγή Υγείας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Εμβολιασμοί: ασπίδα προστασίας για όλους» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 9.30 έως 14.00 και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος της ημερίδας είναι να αντιμετωπιστεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό, να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση παρουσιάζοντας τα νέα ερευνητικά δεδομένα και να προληφθούν κρούσματα ασθενειών μέσω του εμβολιασμού. Την Ημερίδα συνδράμουν το Γ.Ν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της οικογένειας. Στιγμές αγωνίας πέρασε μια οικογένεια η οποία ταξίδεψε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου για Κάρυστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως κ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Φοίβου Ιωαννίδη. Ο Πρόεδρος της Βου . . .
LIFE STYLE

Xωριστούς δρόμους αποφάσισαν να τραβήξουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Paula Badosa. H Iσπανίδα τενίστρια ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον Έλληνα πρωταθλητή το απόγευμα της Κυριακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
Image
Image

Search