Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Γεύματα Αγάπης: Στήριξη σε περισσότερους από 3000 Πατρινούς

Η φτώχεια εξακολουθεί να είναι εδώ και να κάνει εμφάνιση ιδίως τις ημέρες των γιορτών. Η  εκκλησία και οι ενορίες της Πάτρας μοιράζουν σε καθημερινή βάση πάνω από 2.000 μερίδες, σε απόρους και σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Ο αριθμός δε των ατόμων που εξυπηρετούνται μέσα από τα ενοριακά προγράμματα της τοπικής εκκλησίας ξεπερνά τα 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πατέρα Αρτέμιου. Η δομή του Άρτου της Αγάπης που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, σιτίζει καθημερινά 400 άτομα.

Ο Άρτος της Αγάπης αποτελεί το κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης και εκεί μαγειρεύεται και προσφέρεται φαγητό σε πακέτο που έρχονται και το παίρνουν οι δικαιούχοι, οι άνθρωποι δηλαδή που το έχουν ανάγκη, ενώ κάποιοι από αυτούς σιτίζονται στον χώρο.

Σημαντικό και αρκετά μεγάλο είναι και το συσσίτιο που προσφέρεται σε καθημερινή βάση από την ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, σε χώρο που ανήκει στην ενορία και που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να σιτιστούν εκεί. Συσσίτιο δίνουν σε καθημερινή βάση επίσης οι ενορίες της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Σοφίας, αλλά και αρκετές ακόμα ενορίες της Πάτρας.

Η ενορία του Αγίου Ανδρέα έκανε και το γεύμα των Χριστουγέννων που δόθηκε ανήμερα της γιορτής, ενώ φαγητό την ίδια μέρα  έδωσαν και οι ενορίες της Αγίας Σοφίας και της Αγίας Τριάδας.

Όλα αυτά την στιγμή που και ο δήμος με τον κοινωνικό οργανισμό ολοκλήρωσε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (έχει πάει στην Ελευθερίου Βενιζέλου στα γραφεία της ΑΔΕΠ) το μοίρασμα των τροφίμων για τις 700 και πλέον οικογένειες που έστρωσαν  το γιορτινό τους τραπέζι μέσα από τα προϊόντα που θα τους διανεμήθηκαν.

Ο δήμος, εξάλλου, ανήμερα των Χριστουγέννων (όπως θα κάνει και την  Πρωτοχρονιάς) μοίρασε και 200 με 250 μερίδες φαγητού με γαλουπούλα και άλλα είδη που υπάρχουν στο χριστογεννιάτικό τραπέζι στα σπίτια των απόρων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στην διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, σε δήλωση του τονίζει:   Η ψυχική υγεία και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ένα από τα θέματα που αναπ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή  χρειάζεται μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς. Η σιδηροδρομική γραμμή Αθήν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε σοβαρή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ένας 55χρονος εργαζόμενος στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ο οποίος και τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δύσκολη αναμένεται να είναι η εφετινή χρονιά για την ελληνική μελισσοκομία, μιας και ο κλάδος του μελιού είναι άμεσα πληττόμενος από την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, τα φαινόμενα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, σε δήλωση του τονίζει:   Η ψυχική υγεία και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο Πανελλή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιου Δήμου Δυτικής Αχαΐας εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Διονύση Γκοτσούλια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μετά την αναγγελία του θανάτου του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορούμενος τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Δύμης, Διονυσίου Γκοτσούλια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Διονύση
Image
Image

Search