Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαγέικα: Αιμοδοσία και ενημέρωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών

Επιτυχημένη αιμοδοσία και σημαντική εκδήλωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών στα Σαγέικα. Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, διενεργήθηκε -από το Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ- αιμοδοσία στο Δημαρχείο Μόβρης στα Σαγέικα. Η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών ήταν μεγάλη.

Σε αυτήν την αιμοδοσία ένωσαν τις δυνάμεις τους το Περιφερειακό Ιατρείο Σαγεΐκων και η ομάδα αιμοδοτών του πού έκλεισαν 15 χρόνια αιμοδοσίας και οι εθελοντές του Γομοστού για τα 4 χρόνια αιμοδοσίας τους.

Συνολικά, από τις δύο αυτές ομάδες έχουν συλλεχθεί 312 και 48 μονάδες αντίστοιχα για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, προάγοντας την άδολη προσφορά αίματος, κάνοντας πράξη την Αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας όμως, οργανώθηκε και μια εξαιρετική εκδήλωση από το Π.Ι. Σαγεΐκων, τον Εκπ. Σύλλογο Σαγεΐκων, τον Εκπ. Σύλλογο Γομοστού, την Τοπική Κοινότητα Σαγεΐκων και την Τοπική Κοινότητα Καρεΐκων.

Η εκδήλωση αφορούσε την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και της δωρεάς οργάνων και ιστών και προλόγισε ο Τάσος Γιακουμής, Γενικός Ιατρός του Π.Ι. Σαγεΐκων.

Πρώτη προσκαλεσμένη ομιλήτρια, η Αιματολόγος του Κέντρου Αίματος ΠΓΝΠ Σταματία Κούγελου που μίλησε για τη διαδικασία συλλογής αίματος, τις μεγάλες ανάγκες της χώρας μας και της περιοχής και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Δεύτερος ομιλητής ο Εντατικολόγος Παιδίατρος, Διευθυντήςτης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης. Ο κος Ηλιάδης περιέγραψε τις δυσκολίες πειθούς του πληθυσμού για τη δωρεά οργάνων και ιστών, τις διαδικασίες που δίνει ζωή κάποιος που την χάνει, την ομορφιά του να προσφέρει κάποιος σαν τελευταία πράξη της ζωής του.

Η προτροπή να αναπτυχθεί η δωρεά οργάνων στην χώρα μας, που βρίσκεται τελευταία στην Ευρώπη, συγκίνησε τους παρόντες και τελείωσε με την υπόσχεση να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση οι μικρές τοπικές μας κοινωνίες.

Την εκδήλωση συνόδευσαν με τοπικά εδέσματα οι γυναίκες του Εκπ. Συλλόγου Σαγεΐκων.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search