Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χαρίτσης: «Στις καλένδες η Πατρών – Πύργου»

  

Ερώτηση στην βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τους πρόσφατους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για  την απευθείας ανάθεση της κατασκευής και διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου στην Ολυμπία Οδό και τις νέες καθυστερήσεις που θα επιφέρει η απόφαση αυτή στην υλοποίηση του έργου. Την ερώτηση συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο οδικός άξονας Πατρών – Πύργου βρισκόταν σε εκκρεμότητα επί 40 χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα πλήθος θανατηφόρων ατυχημάτων εξαιτίας της επικινδυνότητάς του. Η  υλοποίηση του έργου ξεκίνησε  μόλις την τελευταία τετραετία, με την έγκριση και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπειτα από μαραθώνιες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα είχε ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και ήταν έτοιμο προς υλοποίηση το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Πύργος-Καλό Νερό  ενώ και το έργο αναβάθμισης του δρόμου Καλό Νερό-Τσακώνα -πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Μεσσηνίας, που θα επέτρεπε πλέον την διασύνδεση της Ολυμπίας Οδού με τον Μωρέα- ήταν ώριμο μελετητικά.

Η απόφαση του Υπουργού Υποδομών να παγώσει τις εργολαβίες που ήδη υλοποιούνταν και να υποβάλλει εκ νέου αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απ’ ευθείας ανάθεση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου στην Ολυμπία Οδό, θα οδηγήσει το πολύπαθο έργο σε νέες μεγάλες καθυστερήσεις.  Όπως παραδέχεται και ο Υπουργός, η πιθανότητα να μην δώσει την έγκρισή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υπαρκτή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού και επομένως σε επιπλέον καθυστερήσεις.

Άλλωστε, όπως τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, “η πρακτική αυτή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά ακολουθεί μια συγκεκριμένη λογική, όπως στον ΒΟΑΚ στην Κρήτη, στο Μετρό Θεσσαλονίκης και σε άλλα μεγάλα έργα, με επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και την κατάρρευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.”

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας ζητά από τον Υπουργό Υποδομών να τον ενημερώσει για τις χρονικές καθυστερήσεις που θα επιφέρουν στην υλοποίηση του έργου Πάτρα -Πύργος οι πρόσφατες αλλαγές στον σχεδιασμό του, για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου Πύργος-Καλό Νερό, καθώς και ποια είναι η βούλησή του για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δρόμου Καλό Νερό-Τσακώνα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Coppa Italia βρήκε κάτοχο και αυτή είναι η Γιουβέντους, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να χάνει μεν 2-1 από την Λάτσιο του Χρήστου Μαν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Άρσεναλ μετέτρεψε το λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι στο Εμιρέιτς σε παράσταση για έναν ρόλο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε 5-0 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 87-91 και ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του στο flash interview τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά, όμως διαμαρτυρήθηκε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πλεονέκτημα έδρας πήγε στα σκουπίδια, με το "καλημέρα" για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Παρά το +10 (64-54) του 26ου λεπτού, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search