Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στο Μάκη Βορίδη για την τιμή του λαδιού

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την τιμή του λαδιού και τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών και της ελαιοπαραγωγής. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, με κορυφαία ποιότητα και  αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. Ο νομός Αχαΐας, συγκαταλέγεται στις περιοχές που  παράγουν πιστοποιημένο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ωστόσο, οι τοπικοί παραγωγοί αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη διάθεση του προϊόντος, λόγω των αθρόων εισαγωγών από τρίτες χώρες. Το φετινό ποσοστό ελαιόλαδου σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που κινδυνεύει να καταλήξει αδιάθετο, προσεγγίζει το 40% της συνολικής παραγωγής και αντιστοιχεί σε 40.000 τόνους, ενώ ταυτόχρονα η τιμή αγοράς του ελαιόλαδου κυμαίνεται από 1,7  έως 2 ευρώ το κιλό. Οι συγκεκριμένες τιμές διάθεσης, καλύπτουν οριακά τα έξοδα παραγωγής. Οι ελαιοπαραγωγοί της Δυτικής Ελλάδας, καταγράφουν οικονομικές απώλειες της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ελαιοκομική περίοδο 2019 - 2020. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην απουσία ενός συγκροτημένου σχεδίου προώθησης του ελαιόλαδου, το οποίο θα συντονίζει όλη τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος, μέχρι και την τελική του διάθεση. Συνεπώς, απαιτείται μια ενιαία διαδικασία που θα εγγυάται την προστασία της προέλευσης, την πιστοποίηση του προϊόντος και την εξασφάλιση της ποιότητάς του, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει το ουσιαστικό κέρδος των παραγωγών». 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό: α) την προστασία και τη στήριξη της εγχώριας ελαιοπαραγωγής και των ελαιοπαραγωγών και β) την προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου στις διεθνείς αγορές; 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον Κοινωνικό Τουρισμό ο οποίος αποτελεί πρόγραμμα χρηματοδότησης διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκίδα μετά τη δολοφονία 63χρονης μέσα στο σπίτι της.Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα προσπαθεί ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου 2024. Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24). Το σόου με εννέα αεροσκάφη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search