Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σήμα κινδύνου για τη σχολική βία

Ενα ακόμα σήμα κινδύνου εκπέμπει η σχολική κοινότητα μέσα από το πρόσφατο νέο κρούσμα βίας σε ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Διότι εκτός του τι ακριβώς συνέβη και τι εξέλιξη θα υπάρξει για το περιστατικό ξυλοδαρμού και σοβαρού τραυματισμού 16χρονου από 19χρονο συμμαθητή του, σε ΕΠΑΛ της Πάτρας, το ενδιαφέρον επεκτείνεται και στο ποια μέτρα χρειάζεται να ληφθούν ώστε να μην εξελίσσονται συμβάντα του είδους στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος.

Ο 16χρονος μαθητής και τραυματίας, που υπεβλήθη σε επέμβαση στη γνάθο στην οποία τοποθετήθηκαν τρεις λάμες, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως το τραύμα του είναι αρκετά σοβαρό και απαιτείται προσοχή.

Το παιδί τρέφεται με καλαμάκι και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις ιατρικές οδηγίες. Μάλιστα οι γιατροί συνέστησαν κατ' οίκον ανάπαυση και καθημερινή φροντίδα του σημείου τραυματισμού. Οπως ήδη έγινε γνωστό, ο 16χρονος επιθυμεί το θέμα να μην προσπεραστεί αλλά να φθάσει ως το τέρμα ώστε να δικαιωθεί ηθικά για αυτό που υπέστη.

Οπως έγραψε η «ΠτΔ», ο 19χρονος θύτης αποχώρησε από το σχολείο μετά το περιστατικό. Κάτι που επιβεβαίωσε στην «Π» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, γνωστοποιώντας, όμως, ότι ο μαθητής κλήθηκε και εμφανίστηκε, την περασμένη Πέμπτη μαζί με τη μητέρα του στους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου, για να δώσει εξηγήσεις.

Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, οι δύο μαθητές συζητούσαν μαζί με άλλους στο διάλλειμα για «ανούσιο» θέμα, έως ότου διαφώνησαν. Και όπως ήδη είναι γνωστό, ο 16χρονος απάντησε με απλή ύβρη και ο 19χρονος «ανταπάντησε» με γροθιά, σπάζοντας τη γνάθο του σε τρία σημεία.

Την ερχόμενη Παρασκευή, αφού βάσει νόμου προβλέπεται πενθήμερη εξέταση τέτοιου περιστατικού, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ για τη μορφή και τον βαθμό τιμωρίας του μαθητή - υπευθύνου της επίθεσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βέβαια, προβλέπεται ακόμα και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη μπει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των καθηγητών, (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αυτή θα είναι και η τελική τιμωρία).

πηγή: Πελοπόνησσος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search