Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η φορολογική παραβατικότητα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η φορολογική παραβατικότητα, στην Φορολογική Περιφέρεια Πατρών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μερικών επιτόπιων ελέγχων, της Α΄ΔΟΥ Πατρών, τα οποία παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, ανέφερε ότι τα συνεργεία μερικών επιτόπιων ελέγχων, πραγματοποίησαν το 2019, συνολικά 2.542 ελέγχους, έναντι στόχου 847, εκ των οποίων οι 826 έγιναν εντός της φορολογικής περιφέρειας και 1.716 εκτός αυτής. Διαπιστώθηκαν 1.135 επιχειρήσεις με 1.668 παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 45% παραβατικότητας (παραβατικότητα εντός φορολογικής περιφέρειας 31,36% και εκτός 51,52%).

Επιπλέον, οι ελεγκτές βεβαίωσης, διενέργησαν 214 μερικούς και πλήρεις ελέγχους, βεβαιώνοντας πρόστιμα 13,6 εκατ. ευρώ.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, έδωσε τα εύσημα στο προσωπικό της ΔΟΥ, λέγοντας ότι όλοι οι υπάλληλοι των επιμέρους τμημάτων, αξίζουν πολλά «μπράβο» για τα ικανοποιητικά αποτελέσματα με τα οποία έκλεισε το 2019, για την Α΄ΔΟΥ Πατρών, καθώς στους περισσότερους δείκτες κατέγραψε θετικό πρόσημο, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχε θέσει η κεντρική διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Και αυτό το θετικό αποτέλεσμα προκύπτει από την πορεία είσπραξης των γενικών εσόδων προϋπολογισμού, τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 452,4 εκ. ευρώ, βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό επίτευξης στόχου, που ήταν το καλύτερο από όλες τις ΔΟΥ της Φορολογικής Περιφέρειας Πατρών.

Υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Παπαθανασόπουλου και του υποδιευθυντή της υπηρεσίας Αθανάσιου Παυλόπουλου, οι υπάλληλοι της ΔΟΥ πήγαν πολύ καλά ως προς την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού το ποσοστό εισπραξιμότητας έφτασε στο 94% έναντι παλαιών ληξιπρόθεσμων, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εισπράξεις 61,8 εκατ. ευρώ, ενώ στα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη οι εισπράξεις έφτασαν τα 46,7 εκ. ευρώ με ποσοστό 33,9% όταν ο στόχος της διοίκησης ήταν στο 27%.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος, τόνισε ότι τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη συνεργασία και την εργατικότητα μεταξύ όλων των τμημάτων και γραφείων, για να μπορέσει η υπηρεσία να συνεχίσει και φέτος το πολύ δύσκολο έργο της.

Ειδικά φέτος, που οι στόχοι είναι πολύ περισσότερο αυξημένοι, συγκριτικά με όλες τις προηγούμενες χρονιές. Και όλα αυτά χωρίς ακόμη η ΑΑΔΕ να είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις αναγκαίες τομές και υποχρεώσεις της, σε προσωπικό, εξοπλισμό, ηλεκτρονική υποστήριξη, κ.ά.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασόπουλος επισήμανε την υποχρέωση όλων, να συμβάλλουν στη μείωση της φοροδιαφυγής - φοροαποφυγής και των απωλειών εσόδων από ΦΠΑ, που είναι ο κύριος φόρος που επιβάλλεται στην προστιθέμενη αξία, σε όλα τα στάδια της οικονομικής δραστηριότητας.

«Είναι ανεπίτρεπτο, επιχειρήσεις ακόμα και παροχής υπηρεσιών, να εμφανίζουν πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ, άλλες επιχειρήσεις να δηλώνουν πολύ μικρό αποτέλεσμα και πολλές φορές ζημιογόνο, όταν φυσικά αυτά δεν δικαιολογούνται, γι΄αυτό έχουμε δύσκολο έργο και ειδικότερα δύσκολο ελεγκτικό έργο. Γι΄αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, τουλάχιστον να στελεχωθούν οι ΔΟΥ και φυσικά η υπηρεσία μας, με αναγκαίο προσωπικό και να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις» τόνισε με έμφαση ο κ. Παπαθανασόπουλος.

Πηγή : pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search