Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιμελητήριο: Εκπονεί μελέτη για ακύρωση Καρναβαλιού

 

 

Την εκπόνηση μελέτης για το οικονομικό αντίκτυπο που προκύπτει από την ματαίωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας ενημέρωσε τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. 

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής εκφράστηκε η επιθυμία όλων να προσκληθεί η Διοίκηση του φορέα και από τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για τις συνέπειες που προκαλεί η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Επισημάνθηκε ότι το Καρναβάλι είναι το μαζικότερο τουριστικό γεγονός για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Τονίστηκε, δε, η ανάγκη υιοθέτησης μέτρων ανακούφισης κλάδων της αγοράς που πλήττονται βαρύτατα, όπως είναι η εστίαση, ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών, ΜΜΕ, αλλά και κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με το Καρναβάλι. 

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την ματαίωση του Καρναβαλιού, τα οποία προτείνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι τα εννέα από τα δέκα δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος και απαιτούν μόνο πολιτική βούληση εκ μέρους της Κυβέρνησης. 

Όσον αφορά την πρόταση για την εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery, δηλαδή την αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος, είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με ειδική άδεια να τεθεί το πρόγραμμα υπό τον κανονισμό 651/2014 της ΕΕ για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ' εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβόνας, η Διοικούσα Επιτροπή εκτιμά ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σχετική διαπραγμάτευση με την ΕΕ. 

Ισχυρό επιχείρημα για την άμεση υιοθέτηση των δέκα προτεινόμενων μέτρων είναι ότι η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των Περιφερειών με κριτήριο το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και προφανώς η αγορά δεν αντέχει επιπλέον απώλεια εισοδήματος. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

. . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μιλά για το επεισόδιο ξυλοδαρμού του από τον Κωνσταντίνο Φλώρο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη (24/4). . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search