Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Επιχορήγηση ως κεφάλαιο κίνησης αλλιώς το 50% δύσκολα θα ανοίξει πάλι

Δεν είναι μόνο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες της εστίασης εξαιρούνται από το επίδομα των 800 ευρώ σε περίπτωση που έχουν πάνω από πέντε εργαζόμενους , με την πολιτεία να τους θεωρεί ευκατάστατους, παρόλο που τα καταστήματα τους είναι κλειστά κα αυτοί βρίσκονται στο χείλος οικονομικής καταστροφής.

Α δεν υπάρξει ένα κεφάλαιο κίνησης που να δοθεί με την μορφή επιχορήγησης από το κράτος και όχι δανείου, ένα μεγάλο ποσοστό των μαγαζιών του κλάδου δεν θα κατορθώσει να ανοίξει και πάλι, όταν η πανδημία περάσει

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου τονίζει: "Η εκτίμηση μας με βάση την κατάσταση που υπήρχε πριν από τον κορωνοϊό και την οικονομική καταστροφή που έφερε αυτός στην εστίαση, είναι ότι το 50% των καταστημάτων του κλάδου της περιοχής μας δεν θα κατορθώσει να ανοίξει και πάλι".

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε μορφή κεφάλαιου κίνησης ένα μικρό ποσοστό της ζημιάς που έπαθε ο κλάδος όλο αυτό το διάστημα. "Ζητάμε ένα ποσοστό της τάξεως του 5% από τη ζημιά που έχουμε πάθει για να ξεκινήσουμε.

Τα χρήματα αυτά δεν τα θέλουμε δανεικά γιατί αυτό δεν θα διευκολύνει σε τίποτα τους περισσότερους από τους συναδέλφους που ήδη έχουν δεκάδες χρέη και υποχρεώσεις που τρέχουν, χωρίς να έχουν έσοδα από πουθενά.

Τα θέλουμε σε μορφή επιχορήγησης έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία να μας δοθεί η δυνατότητα για να παλέψουμε στο να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά. Διαφορετικά τα μισά και πλέον καταστήματα του κλάδου δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά".

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search