Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα - Καθηγητές: Μείωση διδακτέας ύλης, κατάργηση ενδοσχολικών εξετάσεων και αύξηση εισακτέων

Μείωση της διδακτέας ύλης όλων των μαθημάτων, προσωρινή κατάργηση κάθε είδους ενδοσχολικών εξετάσεων, για όλες τις τάξεις και αύξηση των θέσεων για τους εισαχθέντες φέτος στα ΑΕΙ ζητά με επιστολής της προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Σε σχετική του επιστολή των συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών της περιοχής αναφέρει τα εξής:

"Στην παγκόσμια επιδημία που ενέσκηψε επικίνδυνα, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση το κλείσιμο των σχολείων για πολλές εβδομάδες. Τα σχολεία ευθύνης μας έκλεισαν μάλιστα 7 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα από τα υπόλοιπα της επικράτειας.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ

Όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές μας διέκοψαν ξαφνικά την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα συναισθήματα που τους διακατέχουν αυτή τη περίοδο είναι ο φόβος και η ανησυχία, για τους ίδιους, τους δικούς τους, τους φίλους και τις φίλες τους, για όλο το λαό. Πιθανώς να βιώνουν και καταστάσεις ασθένειας στο ίδιο τους το σπίτι και πολλά οικονομικά προβλήματα που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα της δεκαετίας των «μνημονίων».

Ειδικά, λοιπόν, για φέτος απαιτούμε

-Την αναγκαία μείωση της διδακτέας ύλης όλων των μαθημάτων των Ο. Π. καθώς και την άμεση ανακοίνωσή της.

-Την προσωρινή κατάργηση κάθε είδους ενδοσχολικών εξετάσεων, για όλες τις τάξεις.

-Την αύξηση των θέσεων για τους εισαχθέντες φέτος στα ΑΕΙ με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνίας, μαζί με αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησής τους.

ΥΓ: Απευθυνόμαστε σε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους υπόλοιπους φορείς της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για την στήριξη της ομόφωνης πρότασής μας."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search