Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

menoumedytikiellada.gr: Portal της ΠΔΕ και Γραμμή Στήριξης

 

«Μένουμε σπίτι, αλλά μένουμε κοντά ο ένας στον άλλον. Περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας, μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους. Ενημερωνόμαστε, παίζουμε, μαγειρεύουμε, ασκούμαστε. Κρατάμε το μυαλό και το σώμα μας, δραστήριο και υγιές. Παράλληλα, μπορούμε να προσφέρουμε. Η μάχη κατά του κορωνοϊού μας αφορά όλους. Οι περισσότεροι μπορούμε να βοηθήσουμε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ή τους συμπολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε άνθρωποι!».

 

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, τη νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που «φωτίζει» τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, όπως επίσης την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, τη ψυχαγωγία, ακόμα και την ψυχοκοινωνική στήριξη.

 

Πρόκειται για το Portal http://menoumedytikiellada.gr, το οποίο ήδη βρίσκεται στον διαδικτυακό «αέρα» και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο και ωφέλιμο «σύντροφο» για κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας - και όχι μόνο - κατά το διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας και ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

 

Μέσα από το πολυχρηστικό Portal, οι πολίτες μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις για τον Covid-19, τα μέτρα προστασίας και τις χρήσιμες οδηγίες, ακόμα και για το νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα, μπορούν να βρουν πολλές και καλές ιδέες για ψυχαγωγία και εκπαίδευση μικρών, μεγάλων και… μεγαλύτερων, συμβουλές για πνευματική και σωματική άσκηση, ακόμα και να μάθουν καλύτερα για τον τόπο μας, να ακούσουν ραδιόφωνο ή και να μάθουν… ξένες γλώσσες!

 

2611 100 405: ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέχει στους πολίτες μία ακόμα νέα υπηρεσία: Πρόκειται για την τηλεφωνική και ηλεκτρονική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Με ένα τηλέφωνο στο νούμερο 2611 100 405 (αστική χρέωση) ή με ένα mail στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., όποιος επιθυμεί μπορεί να συνομιλήσει ή να απευθύνει ερωτήματα σε ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

 

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:00 έως τις 20:00. Και ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου και στήριξης για όσους έχουν ανάγκη και επιθυμούν συμβουλές για να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματός τους.

 

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ

 

Επίσης, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης και ειδικά, των μικροπροβλημάτων υγείας που μπορεί να ανακύψουν στην καθημερινότητα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Dr.Button, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους. Η παραπάνω υπηρεσία τηλεσυνεδρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενείς  να καλούν τον γιατρό της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, όποτε  τον χρειάζονται, μέσω εφαρμογών, από tablet, smartphone (iOS και Android)  ή υπολογιστή, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ασφάλεια, ευκολία. Και κυρίως, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έχοντας παράλληλα άμεση και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση. Όλοι μπορούν να εγγραφούν άμεσα και δωρεάν στην υπηρεσία στο www.drbutton.gr. Οι εφαρμογές Dr. Button παρέχονται αυτή τη στιγμή δωρεάν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που καλεί γιατρούς να λάβουν μέρος εθελοντικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.  Σκοπός της Dr. Button είναι να παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας  υπηρεσίες υγείας σε όλους, μέσω της χρήσης τεχνολογικών καινοτομιών. Με  επίκεντρο τον ασθενή και εστιάζοντας στην απόδοση αξίας, κάνουμε το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης πραγματικότητα, σήμερα. Οι εφαρμογές που είναι άμεσα διαθέσιμες περιλαμβάνουν Τηλεσυνεδρία, Προσωπικό Ιατρικό Φάκελο και Έλεγχο Συμπτωμάτων.

 

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Ακόμα, μέσα από το νέο Portal, κάθε φορέας, οργανισμός, επιχείρηση και πολίτης, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη πανστρατιά εθελοντικής προσφοράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να προσφέρει γνώσεις, υπηρεσίες και προϊόντα που είναι πολύτιμα στις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γιατί η μάχη κατά του κορωνοϊού είναι μια μάχη που και ο ένας πρέπει να δώσει για τον άλλον! Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η διαρκής προσπάθεια της Περιφέρειας για την κάλυψη των αιμοδοτικών αναγκών στη Δυτική Ελλάδα και το διαρκές προσκλητήριο προς τους πολίτες να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό το μοναδικό δώρο ζωής προς όσους το έχουν ανάγκη. Στην Πάτρα, η κινητή μονάδα αιμοδοσίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας θα βρίσκεται καθημερινά στην πλατεία Γεωργίου Α’ μέχρι και την Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, για τη διευκόλυνση όλων των εθελοντών αιμοδοτών.

 

 

 

Όλοι μαζί μπήκαμε στην κρίση, όλοι μαζί θα βγούμε!

 

 

 

Και από σήμερα… #menoumedytikiellada!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search