Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες ανάπλασης των εισόδων και εξόδων της Πάτρας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της αναβάθμισης του εθνικού οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητά της έχει εκπονήσει μελέτη για την συντήρηση και αποκατάσταση των εισόδων – εξόδων των πόλεων της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, με στόχο την έναρξη των εργασιών μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Οι εργασίες που προβλέπονται στην Πάτρα, για το τμήμα από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου (κόμβος Κουρτέση) μέχρι και το ύψος της Διγενή Ακρίτα – σε μήκος 3 χλμ περίπου – προβλέπουν μεταξύ άλλων την καθαίρεση των υπαρχόντων πεζοδρομίων και της διαχωριστικής νησίδας συμπεριλαμβανομένων των κρασπέδων και των ρείθρων.

Θα τοποθετηθούν νέα κράσπεδα και ρείθρα και θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, ενώ στις θέσεις όπου υπάρχουν φρεάτια υπηρεσιών και φορέων (π.χ. ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, κλπ) θα τοποθετηθούν ανάλογες πλάκες σήμανσης.

Επίσης, σε κατάλληλα διαμορφωμένες θέσεις θα φυτευτούν δέντρα σε όλο το μήκος του δρόμου και θα τοποθετηθεί αυτόματο σύστημα ποτίσματος φυτών. Παράλληλα θα γίνει έλεγχος λειτουργίας και αντικατάσταση των φθαρμένων φωτιστικών και φωτεινών σηματοδοτών, καθώς επίσης εργασίες νέας ασφαλτόστρωσης.

Αντίστοιχου επιπέδου εργασίες, προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες και ανάγκες, θα πραγματοποιηθούν στις εισόδους – εξόδους των πόλεων του Πύργου και του Αγρινίου.

Στόχος είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των εισόδων και εξόδων των πόλεων και η, κατά το δυνατόν, αποτροπή της παράνομης στάθμευσης με την κατάργηση των αυθαιρέτων εισόδων και παρεμβάσεων στα πεζοδρόμια.

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί, έως τις 15 Απριλίου 2020, τους ιδιοκτήτες κτιρίων και καταστημάτων που βρίσκονται επί της εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών και οι οποίοι έχουν εγκεκριμένες νόμιμες εισόδους, να τις υποβάλλουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Ακτή Δυμαίων και Δ. Υψηλάντη 1), προκειμένου αυτές να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ομοίως, καλούνται μέχρι την ίδια ημερομηνία, όσοι επιθυμούν και έχουν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αίτηση για έγκριση εισόδου – εξόδου, που θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα, ώστε όσες από αυτές εγκριθούν να ληφθούν επίσης υπόψη κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εναλλαγή συννεφιάς και ηλιοφάνειας με κάποιες ασθενείς βροχές από την Μεγάλη Τρίτη μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου. Η θερμοκρα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Τζένοα φιλοξένησε την Κάλιαρι για την 34η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-0 των ροσομπλού, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Ο Θόρσμπι άνο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον τίτλο μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο "Μελίνα Μερκούρη" με τις πράσινες να γνωρίζουν στην αποθέωση το Σάββατο το βράδ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (28/4) το βράδυ στην Τούμπα ήταν το δέκατο στη φετινή Stoiximan Super League στο οποίο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά που πήρε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search