ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεξεργαζόμαστε πρόταση για τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές

«Επεξεργαζόμαστε μια αναλυτική πρόταση, η οποία θα αφορά στη διδασκαλία όλων των ειδικών μαθημάτων, για τους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ για την κατάργηση των καλλιτεχνικών από το ωρολόγιο πρόγραμμα στο Λύκειο.

«Μιλάμε για τη διδασκαλία όλων των ειδικών μαθημάτων, όχι μόνο για το σχέδιο αλλά και για τη μουσική και για τις γλώσσες. Για όλα αυτά που έχει ευθύνη η Πολιτεία και οφείλουμε συλλογικά να δούμε πως θα διασφαλίσουμε ότι τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, θα διδάσκονται στο σχολείο, όπως πρέπει», υπογράμμισε η υπουργός. 

«Μας απασχολούν όλα τα μαθήματα. Γίνεται συζήτηση τώρα για το σχέδιο αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε για τη μουσική, για την αρμονία, για τα Ισπανικά, για τα Ιταλικά», είπε η Νίκη Κεραμέως, η οποία ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έχει συγκροτηθεί Καλλιτεχνική Επιτροπή,που επεξεργάζεται συνολικές προτάσεις για το πως θα ενισχυθούν ουσιαστικά οι τέχνες στο σχολείο.

 

 

«Η Καλλιτεχνική Επιτροπή ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την εμβάθυνση των τεχνών στο σχολείο. Συζητάμε επίσης με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Καλλιτεχνική Επιτροπή για τη δημιουργία μιας ζώνης πολιτισμού στο Δημοτικό με διαθεματική προσέγγιση -μουσική, καλλιτεχνικά, θέατρο- για την ενίσχυση των τεχνών στο σχολείο», είπε η υπουργός, η οποία υπογράμμισε ότι οι αλλαγές αφορούν στο μάθημα επιλογής στο Λύκειο και δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή αναφορικά με τη διδασκαλία των τεχνών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

«Θα θέλαμε όλοι να έχουμε ένα ανεξάντλητο ωρολόγιο πρόγραμμα. Αλλά πολλές ευρωπαϊκές χώρες εστιάζουν στα καλλιτεχνικά στις μικρότερες τάξεις, και σε μεγαλύτερες τάξεις δεν παρέχουν τέτοια εκπαίδευση», είπε η υπουργός Παιδείας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search