ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Τσίπρας, να μας πει τι ήξερε

«Μπουρλότο» στο ήδη φορτισμένο πολιτικό κλίμα έρχονται να βάλουν οι αναφορές του Χρήστου Καλογρίτσα στο Μαξίμου… White House και στο ρόλο του Νίκου Παππά για να μπει ο επιχειρηματίας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυβέρνηση βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Τους νέους πολιτικούς κλυδωνισμούς προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια αστικής αντιδικίας ανάμεσα στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρία CCC, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι είχε πάρει εικονικό δάνειο ύψους 3 εκατ. ευρώ για να μπει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και υποστήριξε πως το είχε κάθε κατ’ εντολήν του Νίκου Παππά και του White House, εννοώντας το Μαξίμου.

    Click4more Θεοδωρικάκος: Να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας για το παρακράτος που έστηναν

Οι αντιδράσεις από τη στιγμή που είδε το δημοσίευμα το φως της δημοσιότητας είναι πολλές και σφοδρές. Το πρωί της Κυριακής (05.07.2020) ήρθε και η αντίδραση από την κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να βάζει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητά εξηγήσεις.

«Παίρνοντας» τη φράση «αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί, είμαστε εδώ για να βγάλουμε ξανά τα κάστανα από τη φωτιά», που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Στέλιος Πέτσας καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν απ’ αυτό, να απαντήσει για το αν γνώριζε τι έκανε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του, ο Νίκος Παππάς.

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες.

Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;

Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σε νέα της ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Έλληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του “μαγαζιού”, κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η “ανεξάρτητη” δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης.

Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης;

Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».
Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, σε αγωγή που εκδικάστηκε για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης», ο Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House”» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016.

Η CCC έχει προσφύγει κατά της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή των 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που φέρεται να έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Η αγωγή εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη (01.07.2020) στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν στο δικαστήριο, παρουσία του ίδιου, ρωτήθηκαν οι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα ποιο είναι το “White House” απάντησαν ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του αντίδραση κατηγόρησε τον Χρήστο Καλογρίτσα πως επιχειρεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά και υπενθυμίζει ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.

Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί για τα όσα αποκαλύπτονται, για τη δραστηριότητα του Νίκου Παππά.

«Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η ιστορία: ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνεταίροι, όπως γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ψευδές και θα πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από ψέματα και από προσχήματα», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για το αν γνώριζε ή δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του «δεξιού του χεριού» και υπουργού Επικρατείας».
Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σοκαριστικές αποκαλύψεις που «παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για το αν ο Νίκος Παππάς δρούσε αυτόνομα ή σε συνεννόηση μαζί του.

Όλη η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το  “Πρώτο Θέμα”, που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το “μαγαζί”. Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
Image
Image

Search