ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Φωτήλας: Επίσκεψη στο Δήμο Ερυμάνθου

Τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ιάσωνα Φωτήλα υποδέχτηκε το πρωινό της Παρασκευής στο γραφείο του, στο Δημαρχείο στην Χαλανδρίτσα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής ενημέρωσε τον Αχαιό βουλευτή για τα θέματα του Δήμου τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αφού απαιτούν πολιτική βούληση και νομοθετικές τομές, όπως ο χαρακτηρισμός των ορεινών Δήμων με άδικα μέχρι σήμερα κριτήρια που εντείνουν τις ανισότητες σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα από την έλλειψη γραφείου πολεοδομίας, καθώς και από την σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακόμη, ο κ. Μπαρής ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι μικροί Δήμοι από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που τους στερεί την δυνατότητα να συντάσσουν μελέτες διεκδικώντας πιστώσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στην συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα συζητήθηκαν κι άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως η προώθηση του αγροτουρισμού, της αξιοποίησης της τεχνητής λίμνης στο Φράγμα Πείρου-Παράπειρου, της επιτακτικής ανάγκης βελτίωσης της Ε.Ο. Πατρών- Τριπόλεως, των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, κ.α.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει αγαστή συνεργασία προκειμένου να μεταφερθούν τα αιτήματα του Δήμου Ερυμάνθου στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και στα Υπουργεία, με διεκδικητικό λόγο.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο 33,2% στην εκτίμηση ψήφου κατέγραψε τη ΝΔ η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Στη μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 15,1% . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής. Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search