ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: «Fake προστασία της πρώτης κατοικίας από τη Ν.Δ»

«Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, δήλωνε με στόμφο ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020, όμως στην πραγματικότητα δεν νομοθέτησε καμία οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας. Απέναντι σε αυτή τη στάση της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε τροπολογία για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31/12/20», είπε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

Και πρόσθεσε: «Όσο για τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού:

 

Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποφάσισε μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο πτωχευτικός της Ν..Δ – ο οποίος και επισήμως καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας - να μην προχωρούν πλειστηριασμοί μόνο σε ευάλωτα νοικοκυριά. Για να χαρακτηριστεί κάποιος “ευάλωτος” θα πρέπει να έχει ατομικό εισόδημα έως 7.000 ευρώ. Άρα ακόμη και αυτή η απόφαση αφορά πολύ περιορισμένο πλήθος.

 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν κάποιος θεωρείται ευάλωτος θα πρέπει να καταθέσει αίτηση στην τράπεζα που να το αποδεικνύει και να ζητά ρύθμιση, με την τελική απόφαση να επαφίεται στην τράπεζα. Δεν υπάρχει καμία αυτοματοποιημένη διαδικασία ούτε εξάλλου και θεσμικό πλαίσιο όπως ήδη επισημάναμε.

 

Η αλήθεια είναι ότι ούτε το περίφημο πρόγραμμα “Γέφυρα” της Ν.Δ. παρέχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια, πάρα μόνο προσωρινή επιδότηση δόσης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

 

Η αλήθεια είναι ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας γίνονται αυτή τη στιγμή στη χώρα εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

 

Η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ακόμη και σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δοκιμάζουν την κοινωνία μας είναι η ρευστοποίηση της περιουσίας των δανειοληπτών και η ικανοποίηση των πιστωτών. Τίποτα άλλο».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search