ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας

Κριτική στο «Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ασκεί με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Σε μια περίοδο που αυξάνεται δραματικά η ανεργία, η 7η Έκθεση Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει ότι θα εκτοξευθεί στο 20%, που σημαίνει επιπλέον 200.000 άνεργοι, η κυβέρνηση όφειλε ως προτεραιότητα να στηρίξει με εμπροσθοβαρή μέτρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Οι φορείς των ΜΜΕ έθεσαν ευθέως το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν στηρίζει τις υπάρχουσες 250.000 θέσεις εργασίας. Η απάντηση είναι ότι επιχειρεί τη βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας με φτηνές αμοιβές και ευέλικτες εργασιακές σχέσει».

 

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ακόμη η κ. Ξενογιαννακοπούλου, το πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε:

 

Δεν βοηθάει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εγκαταληφθεί στη τύχη τους χωρίς στήριξη και οδηγούνται από τις κυβερνητικές επιλογές σε απολύσεις και λουκέτα.

Δεν διασφαλίζει τους σημερινούς εργαζόμενους, καθώς δεν θέτει ως προϋπόθεση την απαγόρευση προηγούμενων απολύσεων από τις επιχειρήσεις που θα το αξιοποιήσουν. Αναφέρει απλώς ότι «στις επιχειρήσεις-εργοδότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ο μέσος όρος του αριθμού των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που επιδοτείται κάθε νέα θέση εργασίας, πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό εργαζομένων που είχαν την 18/9/2020, προσαυξημένος κατά τον αριθμό των νέων επιδοτούμενων εργαζομένων». Δεν προβλέπεται η εξασφάλιση των θέσεων και των εργασιακών συμβάσεων, ανοίγοντας προφανώς το δρόμο των απολύσεων και της αντικατάστασης τους με χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Δεν διαμορφώνει εργασιακή προοπτική για τους εργαζομένους που θα προσληφθούν από το Πρόγραμμα πέραν του εξαμήνου».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search