ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Πολιτικά αναγκαία και κοινωνικά χρήσιμη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

«Πολιτικά αναγκαία και κοινωνικά χρήσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ«Alpha 98.9» καθώς «βάζει τέλος στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από την κυβέρνηση, που εδώ και μήνες περνάει σημαντικά νομοσχέδια με διαδικασίες fast track και απόντος του πρωθυπουργού» και «ανοίγει μια ουσιαστική συζήτηση για ένα νομοσχέδιο λαιμητόμο, που καταργεί πλήρως την προστασία της α’ κατοικίας και οδηγεί για πρώτη φορά σε πτώχευση και τα νοικοκυριά».

 

«Αυτή την πρωτοβουλία επέλεξε να δρομολογήσει η κυβέρνηση τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μια νέα φάση φτωχοποίησης» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ «με 1 στους 8 εργαζόμενους να έχει μισθό μέχρι 200 ευρώ, 3 στους 10 κάτω του κατώτατου και τη ΓΣΕΒΒΕ να προειδοποιεί για κίνδυνο λουκέτου σε 200.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». «Πρόκειται για το επιστέγασμα της κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε την πρώτη κατοικία διευρύνοντας το νόμο Κατσέλη και δίνοντάς του παράταση» αντιπαρέβαλλε ο Αλ. Χαρίτσης. «Καταστήσαμε σαφές ότι και με την έξοδο από τα μνημόνια η κύρια κατοικία προστατεύεται» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «μόλις πριν λίγους μήνες καταθέσαμε στη βουλή τροπολογία για παράταση προστασίας έως το τέλος του έτους και μέχρι να νομοθετηθεί ένα συνολικό πλαίσιο. Κάτι που η κυβέρνηση απέρριψε πανηγυρικά».

 

«Η κυβέρνηση είχε εδώ και μήνες τη δυνατότητα να θωρακίσει την υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές» επεσήμανε στη συνέχεια ο βουλευτής, «αξιοποιώντας τα διαθέσιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ, από όπου πλέον χρηματοδοτείται χωρίς γραφειοκρατία κάθε δράση που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

 

«Φέρνουμε και στη Βουλή το θέμα με επίκαιρη επερώτηση» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Τους καλούμε να αξιοποιήσουν τα πάνω από 4.5 δις. που είναι άμεσα διαθέσιμα και αξιοποιήσιμα από το ΕΣΠΑ σε παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search