ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο συνεχίζει τις προκλήσεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε στην Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ πως δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τις εργασίες της Συνόδου συζητήθηκαν οι μείζονες προκλήσεις και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τον πλήρη σεβασμό της Ελλάδος στον θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως είπε, πρόκειται για πάγια θέση της χώρας μας σε αντιδιαστολή με μονομερείς και προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας, όπως οι πλόες ερευνητικού σκάφους και πολεμικών πλοίων εντός περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και με την επέκταση της παράνομης NAVTEX ως τις 27 Οκτωβρίου.

Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναδεικνύουν αναξιοπιστία προθέσεων εκ μέρους της Τουρκίας για διάλογο, υπονομεύουν τη διαδικασία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και θίγουν τη συνοχή και την ενότητα της Συμμαχίας.

Επιπλέον, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες -τις οποίες η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, καθώς και με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα- δεν πρόκειται να υπάρξουν συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του NATO Γιενς Στόλτενμπεργκ πρότεινε αμοιβαία αναστολή δραστηριότητος στρατιωτικών ασκήσεων σε περίοδο εορτών και προέτρεψε την Τουρκία να αποφύγει τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών και να επιλύσει οποιαδήποτε διαφορά βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search