ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Σεργκέι Λαβρόφ – Επανεκκίνηση στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας

Μήνυμα στην Τουρκία που κλιμακώνει την παραβατικότητά της θα επιχειρήσει να στείλει η Αθήνα σήμερα, υποδεχόμενη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ και προλειαίνοντας το έδαφος για μία επικείμενη επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα. Στην ουσία αυτό που επιχειρεί η ελληνική αντιπροσωπεία είναι ένα διπλωματικό ντεμαράζ, εν μέσω εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας και εμπρηστικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες σκληρή απάντηση στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX για το «Oruc Reis», διαμηνύοντας ότι η Αθήνα δεν είναι διατεθειμένη να μείνει με... σταυρωμένα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα, παρά τα... τελεσίγραφα της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας

Η ατζέντα των συνομιλιών

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει γνωστοποιήσει, ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για την διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα το 2021.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζεται ότι μετά την ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας για τα 12 μίλια, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε νέο μήνυμα θυμίζοντας  τη Ναυμαχία στον κόλπο του Ναυαρίνου το 1827 όπου «οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο» και «άνοιξαν το δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Στην ατζέντα των συνομιλιών Μητσοτάκη – Λαβρόφ θα τεθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικό-ανθρωπιστικών σχέσεων, ενώ προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπερι-λαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο.

Οι συναντήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό στις 17.00 το απόγευμα. Θα προηγηθεί το μεσημέρι συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος από βήματος της βουλής τόνισε ότι ελπίζει πολλά στην επίσκεψη αυτή, σημειώνοντας ότι η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι φοβική και εξηγώντας ότι η επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας αποτελεί ζητούμενο. Σημειώνεται ότι, ο Ρώσος διπλωμάτης αργά το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

πηγή: newsbeast.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search