ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα! Το εμπορικό πλοίο «ανέβηκε» πάνω στο «Καλλιστώ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περιέγραψε στο newsit.gr πως ακριβώς έγινε το ατύχημα. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην στεγανοποίηση του ναρκοθηρευτικού πλοίου «Καλλιστώ». Συνελήφθη ο καπετάνιος του εμπορικού.

Μάχη δίνεται για να σωθεί το ναρκοθηρευτικό πλοίο “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού μετά τη σύγκρουσή του με εμπορικό πλοίο το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι είναι θαύμα πως δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ θαύμα θα είναι και αν σωθεί εν τέλει το πλοίο. Ο κ. Πέτσας περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το εμπορικό πλοίο σχεδόν ανέβηκε πάνω σ’ αυτό του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να του προξενήσει μεγάλες ζημιές. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, το πλοίο έχει στεγανοποιηθεί και γίνεται προσπάθεια να ρυμουλκηθεί στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ενώ 23 άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν στο ναρκοθηρευτικό μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο, με κάποιους να έχουν τραύματα, αλλά οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους.

«Είναι ένα θαύμα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και θα είναι ένα δεύτερο θαύμα αν καταφέρουμε να ρυμουλκήσουμε το σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού πίσω στο ναύσταθμο. Ήταν απορίας άξιο πως έγινε το περιστατικό με το πλοίο πορτογαλικής σημαίας με πολωνό πλοίαρχο το οποίο δεν είδε το πλοίο μας και σχεδόν ανέβηκε πάνω του. Όπως είδατε το πίσω μέρος έχει καταστραφεί. Ήταν 27 άτομα πάνω και 4 από αυτά έχουν μείνει στο πλοίο για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ρυμούλκησης. Και οι 23 μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο με δυο από αυτούς να είναι ελαφρά τραυματίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», πέντε αλλοδαποί, ηλικία 25, 27, 45, 57 και 62 ετών, για παράβασ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search