ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Αχτσιόγλου – Σταϊκούρα για τα νέα μέτρα

Η Έφη Αχτσιόγλου αντέδρασε στα νέα μέτρα που εξήγγειλε, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών. Και η αντίδρασή της είχε και απάντηση από τον Χρήστο Σταϊκούρα, με τους δυο τους να διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι στα νέα μέτρα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους μισθούς των εργαζομένων και την προστασία των σχέσεων εργασίας. Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «ασπιρίνες» και ο Χρήστος Σταϊκούρας σε απάντησή του την κάλεσε να… ξαναδιαβάσει τα όσα ανακοίνωσε.

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης, την οποία «πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών».

«Την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε ο έλεγχος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ίδια τοποθετείται εκ νέου σήμερα με προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής», συνεχίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει ως «εξωφρενικό» η κυβέρνηση να μην προβλέπει κάποια ενίσχυση του δημόσιου συστήματος, όπως αναφέρει, ακόμα και τούτη την ώρα που είναι στα όρια του και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι και στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας «όχι απλώς επιμένει στα ίδια, απολύτως ανεπαρκή μέτρα, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ και μήνες, αλλά πηγαίνει πιο πίσω και από τον κακό της εαυτό».

«Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης αναγκάζονται σε κλείσιμο, εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον πολιτισμό κ.λπ. Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες». Επιπλέον, «καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους. Μόνο επανάληψη της επιδότησης της ανεργίας, του επιδόματος φτωχοποίησης των 534 ευρώ, και της ασπιρίνης των αναστολών πληρωμών, που δεν καλύπτουν καν τις τρέχουσες οφειλές πλην ΦΠΑ Νοεμβρίου», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

 Σταϊκούρας: Η Αχτσιόγλου είναι αδιόρθωτη

Στα όσα είπε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Οικονομικών «απάντησε» χαρακτηρίζοντας τη… αδιόρθωτη και αδιάβαστη.

"Η κα. Αχτσιόγλου, σταθερά αδιόρθωτη, δεν διάβασε την ανακοίνωση. Την καλούμε να τη διαβάσει. Τα νέα μέτρα αφορούν εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, και κυρίως τις μικρομεσαίες, και διαμορφώνονται σε 2,3 δισ. ευρώ επιπλέον μέχρι τα τέλη του έτους.

Να της υπενθυμίσουμε επίσης ότι επί υπουργίας της, το 2018, ο βασικός μισθός ήταν αυτό που ονομάζει σήμερα «επίδομα φτωχοποίησης» και 654.899 άνθρωποι – σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων – απασχολούνταν με μερική απασχόληση και είχαν μέσο μεικτό μισθό 391,32 ευρώ τον μήνα.

Ελπίζουμε τα λάθη της, αυτή τη φορά, να οφείλονται σε βιασύνη, και όχι, και πάλι, σε άγνοια", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search