ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Κικίλιας : Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα

Ο εμβολιασμός είναι μέρος της λύσης, ο οποίος και προφανώς αποτελεί το σημαντικότερο όπλο μας στη δημιουργία τείχους ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό" ,αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας ο οποίος καλεί όλους να συνεισφέρουμε σε αυτήν την εθνική εκστρατεία. «Από την ιατρική και την επιστημονική κοινότητα μέχρι την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους του πνευματικού κόσμου.Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα. Θα δημιουργήσουν ανοσία και σιγά-σιγά θα μας δώσουν πίσω την εργασία μας, την κοινωνικότητά μας, την ζωή μας» γράφει χαρακτηριστικά.

 

Ο Β .Κικίλιας επισημαίνει επίσης ότι «Έχουμε από νωρίς παρουσιάσει με στοιχεία, το εμβολιαστικό μας πλάνο απέναντι στη νόσο covid19: 25.000.000 δόσεις εμβολίων (καθώς τα περισσότερα είναι σε 2 δόσεις) 1018 εμβολιαστικά κέντρα, με δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.000.000 πολίτες ανά μήνα. Όλα γίνονται με διαφάνεια, σωστή προετοιμασία, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα ασφαλείας και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

 

Όμως, όπως τονίζει, σε καμία περίπτωση, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, δεν πρέπει να χάσουμε την κουλτούρα της αυτοπροστασίας μας. Το αντίθετο.

 

«Κανένας εφησυχασμός. Τώρα που βλέπουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, πρέπει να είμαστε πιο προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων προστασίας.Εμβολιάζομαι και παράλληλα συμμορφώνομαι με τους κανόνες δημόσιας υγείας, σημαίνει προστατεύω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου τους γύρω μου.Αρκεί να αντιληφθούμε όλοι, ότι πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, στις απολύτως αναγκαίες. Να κρατάμε φυσικές αποστάσεις, να φοράμε σωστά τη μάσκα μας -και όχι κάτω από τη μύτη-να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα όπου υπάρχει πολυκοσμία και κακός εξαερισμός.Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι υγειονομικές αποφάσεις του ενός επηρεάζουν το σύνολο.Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι προσέχοντας, βοηθάμε τους υγειονομικούς μας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, που δίνουν τιτάνια μάχη αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, και έτσι στηρίζουμε και τους συμπολίτες μας που μπορεί να χρειαστούν τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» γράφει ο υπουργός Υγείας και καταλήγει:

 

«Αυτό το χειμώνα αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία μας. Η Ελλάδα ποτέ δε σώθηκε με πολλά λόγια. Σώθηκε και θα σωθεί ακόμα μια φορά με γενναίες αποφάσεις και με μεγάλες πράξεις».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search