ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν οι αναστολές πληρωμών και μετά τον Απρίλιο

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθούν οι αναστολές πληρωμών για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και μετά τον Απρίλιο, εάν δεν έχει επανέλθει η οικονομία, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Θυμίζοντας (στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM) τις ήδη θεσμοθετημένες ρυθμίσεις, πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επανεξετάσουμε τη διάρκεια της αναστολής εάν αυτό είναι απαραίτητο».

Επεσήμανε δε, ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσουν να ενισχύουν και να στηρίζουν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση αλλά και αμέσως μετά, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτό το διάστημα το υπουργείο Οικονομικών συζητεί ένα πρόγραμμα- ανάλογο με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για επιδότηση δόσεων δανείων που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία- για την επιδότηση δόσεων δανείων σε πληττόμενες από την κρίση μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό το πρόγραμμα θα επιδοτεί δόσεις δανείων έως και 9 μήνες, σε ποσοστό που θα καθορίζεται από την κατάσταση που βρίσκεται το δάνειο (εάν είναι εξυπηρετούμενο ή σε καθυστέρηση), με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Αναφορικά, τέλος, με την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», για την οποία η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και διορθώσεων παρατάθηκε έως και την προσεχή Τρίτη, παρατήρησε ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει πλέον τις 600.000, ενώ το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε να ενισχυθούν περίπου 400.000 επιχειρήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν ενισχύονται όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν αίτηση, καθώς κάποιες δεν πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης, και υπό αυτό το δεδομένο το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για ενισχύσεις θα είναι της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search