ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια με Ερντογάν

Νεότερα: Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση, που διήρκεσε 45 λεπτά, ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Συνάντηση και με Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως σημειώνει ο ίδιος, με ανάρτησή του στο twitter, συζητήθηκαν διμερείς και ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα

Πρώτη ενημέρωση:Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην 'Αγκυρα.

Η εν λόγω συνάντηση ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά, όπως έκαναν σήμερα γνωστό διπλωματικές πηγές.

Στη συνάντηση είναι παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 16:30 (15:30 ώρα Ελλάδος) με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. 

Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην 'Αγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην 'Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός άλωσε το Palau Blaugrana για να κάνει το 3-2 στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, παρότι είχε μειονέκτημα έδρας, και να προκριθεί για τρίτη σερί χρονιά στο Final Four της Eur . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ το έκανε ξανά με ανατροπή στο τέλος! Όταν το πήρε απόφαση, έριξε στο καναβάτσο την Μπάγερν και με δύο γκολ του Χοσέλου πήρε τη νίκη 2-1 στον δεύτερο ημιτελικό του Champions . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μία σειρά που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και για πολλούς διαφορετικούς λόγους, μία σειρά 20 δεκαλέπτων ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά σκληρές ομάδες, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετ . . .
LIFE STYLE

Η Δάφνη Μπόκοτα εξέφρασε την άποψή της για τους φετινούς σχολιαστές της Eurovision, Ζερόμ Καλούτα και Θανάση Αλευρά. Η επί σειρά ετών σχολιάστρια του διαγωνισμού έκανε μια ανάρτησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο της 48χρονης την Κυριακή του Πάσχα (5.5.24) όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Σε βίντεο ντοκουμέντο που έ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα εκφοβισμού έχει πέσει ένας 53χρονος από τη Ναύπακτο, μετά την καταγγελία του για κακοποίηση ζώου. Τον Μάιο του 2018 ο άνδρας είχε καταγγείλει την κακοποίηση μιας γάτας από δύο παιδιά μπροστά από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ηλείας μεταφέρθηκε μία γυναίκα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε περίπου στις 4:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας, στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου. Σύμφων
Image
Image

Search