ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Η πανδημία δοκίμασε και δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές των μητέρων

Στις αντοχές των μητέρων, που δοκιμάζονται σκληρά κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στο απίστευτο σθένος και τη δύναμη της προσφοράς τους, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη της Μητρότητας στην εποχή του Covid-19», που διοργάνωσαν ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία των 40 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Ημέρας της Μητέρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δεσμός που καθορίζει πιο αποφασιστικά τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τον κόσμο, από τον μητρικό δεσμό. Όπως είπε «βιολογική ή θετή, η μητέρα είναι εκείνη που παρέχει προστασία, ασφάλεια, αγάπη, στοργή, αυθεντία. Είναι ο πρωταρχικός φορέας της αγωγής, της κοινωνικοποίησης, της ολοκλήρωσης του ατόμου. Εκείνη στην οποία αναφερόμαστε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, εκείνη που συνεχίζει να είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πια».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι συνθήκες της πανδημίας κατέστησαν ακόμα πιο σύνθετο τον ρόλο της μητέρας και πιο βαρύ το φορτίο της. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις εργαζόμενες μητέρες, που πασχίζουν να συνδυάσουν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις έχοντας μικρά παιδιά στο σπίτι· τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, που καλούνται να τα βγάλουν πέρα σε μια απαιτητική καθημερινότητα, έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη των αποφάσεων σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης· τις ευπαθείς ή ηλικιωμένες μητέρες και γιαγιάδες που βιώνουν, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, την επώδυνη αποκοπή από τα παιδιά και τους οικείους τους· τις μητέρες των παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, έκανε λόγο και για τις γυναίκες που έγιναν μητέρες την περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας τις αγωνίες, τους φόβους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά κυρίως αναφέρθηκε στον εσωτερικό αγώνα των μητέρων που προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες αυτή την δύσκολη περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν γενναία τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, τον φόβο πιθανής μόλυνσης ή ακούσιας μεταφοράς του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον, την απουσία αλληλεπίδρασης με τα αγαπημένα πρόσωπα.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι «συχνά, βεβαίως, το τίμημα είναι βαρύ τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο» και πρόσθεσε ότι «η πανδημία δοκίμασε και δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές των μητέρων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αναδεικνύει το σθένος τους, τη δύναμη της προσφοράς τους».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, επισήμανε ότι «σεβόμαστε και τιμάμε αυτές τις ηρωίδες στις οποίες είναι αφιερωμένη η σημερινή μας συνάντηση. Είναι μια εκδήλωση που ανταποκρίνεται στη μεγάλη ανάγκη για στήριξη και ενδυνάμωσή τους. Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας σε κάθε μητέρα και κάθε γυναίκα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search