ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια για κωλυσιεργία

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χαλκίδας για κατάχρηση εξουσίας και κωλυσιεργία κατέθεσε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, στην αναφορά του, επισημαίνει πως τέσσερις μήνες μετά την τραγική απώλεια, σημειώνονται καθυστερήσεις στην έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και το Λιμενικό με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

Μάλιστα, αναφέρει ότι στις 14 Μαΐου τρέχοντας υπέβαλε μήνυση – έγκληση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου επίορκου Εισαγγελικού Λειτουργού καθώς και κάθε άλλου προανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζονται μέχρι σήμερα την υπόθεση και σκοπίμως αδρανούν.

    Καταπέλτης ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη

Η πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει άσκηση ποινικής δίωξης και κάνει λόγο για έγκλημα, όχι ατύχημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι έχει αλλοιωθεί το σύστημα ασφαλείας στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Πρόσθεσε ότι μετά την μαρτυρία-κλειδί, όπου κατονομάζονταν συγκεκριμένοι ύποπτοι, δεν έχει γίνει καμία κλήση για κατάθεση.

H οικογένεια δεν έχει γνώση της δικογραφίας της προανάκρισης, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για απόπειρα συγκάλυψης.

    Η ερώτηση Λοβέρδου στη Βουλή

Τη Δευτέρα στην ομιλία του στη βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε αναφορά στην υπόθεση Βαλυράκη επισημαίνοντας πως «Πριν πω δύο εισαγωγικές, κατά τη γνώμη μου, σημαντικές φράσεις για την ερώτηση που έχω καταθέσει στον κ. Πιερρακάκη, επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, να απευθυνθώ σε εσάς και να σας πω ότι από εδώ και πέρα σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής στην οποία συμμετέχω και παίρνω τον λόγο θα κάνω αναφορά και έκκληση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Τσιάρα, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και δικονομικά είναι δυνατόν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανάκρισης για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη. Μας απασχολεί αυτό το θέμα. Είναι πρώην Υπουργός, πρώην Βουλευτής επί πολλά χρόνια. Είναι κρίμα πραγματικά οι οικείοι του να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία λόγω του ότι κάποιοι επιτήδειοι θέλουν να θάψουν την ιστορία αυτή. Εμείς ζητάμε να υπάρξει φως σε κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης».

Ο προεδρεύων κ. Αποστολος Αβδελάς απάντησε πως «Νομίζω ότι προχωρά, γιατί διαβάζω συνεχώς ότι προκύπτουν νέα στοιχεία» με τον κ. Λοβέρδο να αποκρίνεται «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίρρηση από κανέναν λογικό και σοβαρό άνθρωπο σε αυτό το θέμα. Κι όμως!».

in.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search