ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου, φωταγωγώντας απόψε την πρόσοψη του κτηρίου της με συμβολικό λογότυπο-μήνυμα.  Με την ενέργεια αυτή το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δηλώνει την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.

Επίσης, σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 09:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193/1994.

ΑΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο επονομαζόμενος «Ρουμάνος» που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε περί τις 17:15 η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» στην Άγκυρα. Σύμφωνα μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο πληθυσμός μιας… Ελλάδας, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι, και άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες επιπλέον, επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα τακτικά, τα επείγοντα και τα απογευματ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δήλωση της Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη για την Ημέρα των Νοσηλευτών:  «Στις 12 Μαΐου 2022, που "γιορτάζουμε" - εν μέσω κερδοσκοπικού χαρακτήρα σφοδρής οικονομι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο πληθυσμός μιας… Ελλάδας, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι, και άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες επιπλέον, επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα τακτικά, τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία το περασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 14 Μαΐου στην οδό Ευνάρδου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., θα υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο  ψηφιακά συστήματα επιτήρησης,  πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας  για την μείωση  του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στον Δήμο Ερυμάνθου από πρόγραμμα που είναι σε
Image
Image

Search