ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Δεν καταργείται η έννοια της συναίνεσης από τον ποινικό ορισμό του βιασμού

«Τις τελευταίες ημέρες διακινείται από συγκεκριμένα sites και χρήστες social media η ψευδής είδηση ότι δήθεν η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα που ορίστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κων/νο Τσιάρα, εισηγείται την απάλειψη της έννοιας της συναίνεσης από τον ποινικό ορισμό του βιασμού και τη μετατροπή της σε ‘άσκηση βίας’», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

 

«Η πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση, «είναι ότι όχι μόνο δεν αφαιρείται ο όρος ‘χωρίς συναίνεση’, αλλά το πλαίσιο αυστηροποιείται ώστε με τις νέες ρυθμίσεις να οριοθετούνται αναλυτικότερα και ειδικότερα όλες οι συμπεριφορές που μπορούν να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα του βιασμού, προβλέποντας κάθε δυνατή περίπτωση, όπως ακόμη και το να υπάρχει παραπλανητική απόσπαση συναίνεσης». 

 

«Προκειμένου να μη μείνει καμία περίπτωση ατιμώρητη, στον Ποινικό Κώδικα θα υπάρχει ειδική παράγραφος στην οποία θα γίνεται αναφορά στην τέλεση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, αποσπώντας τη συναίνεση του παθόντος με παραπλάνηση αυτού ως προς τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της γενετήσιας πράξης ή εκμεταλλευόμενος τη θέση επιρροής του», συμπληρώνει. .

 

«Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που κατασκευάζουν και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό #ΜeΤoo, οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας αυστηροποιούνται και οι αλλαγές στα συγκεκριμένα άρθρα στον Ποινικό Κώδικα που αφορούν στο βιασμό θα συντείνουν όχι μόνο στην αυστηροποίηση του πλαισίου, αλλά και στην επαύξηση της πραγματικής έκτισης των ποινών, δηλαδή της πραγματικής τιμωρίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search