ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα... εσωκομματική πειθαρχία

Το σενάριο της συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης έληξε πριν καν αρχίσει και τώρα έρχεται η σειρά της εσωκομματικής πειθαρχίας. Δυο εικοσιτετράωρα μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από την οποία δεν πρόεκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα παρά μόνο η διαπίστωση ότι σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό αδύνατη να συμφωνήσει σε κάποια πράγματα που για τους απλούς πολίτες φαίνονται αυτονόητα, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους διαχείρισης των εσωκομματικών διαφωνούντων προκειμένου να περάσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που έχει μέσα και το ασφαλιστικό.

Έτσι όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει σαφέστατο μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος διαφωνεί με το ασφαλιστικό ή με επιμέρους θέματα θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα στο κόμμα. Η κίνηση αυτή θα έχει ως στόχο να διευκολύνει τους διαφωνούντες βουλευτές από τυχών κινήσεις διαφοροποίησης της τελευταίας στιγμής. Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη συγκαλείται η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητείτο θέμα του προϋπολογισμού.

Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μια πρώτη αξιολόγηση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών μετά από την εξάωρη συζήτηση . Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι σε ένα βαθμό όλα ήταν αναμενόμενα αφού όλοι οι αρχηγοί ήθελαν να αποφύγουν τις δύσκολες συζητήσεις και αποφάσεις ,ποτέ ωστόσο δεν περίμεναν ότι δεν θα δεχόντουσαν ένα κείμενο που στόχο θα είχε την πίεση των ευρωπαίων προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις.

Επεσήμαιναν ακόμα ότι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γ.Πλακιωτάκης δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης εξ αιτίας της εσωκομματικής κατάστασης στην ΝΔ και άρα η στάση και η συμπεριφορά του ήταν προκαθορισμένη ενώ δεν έκρυβαν την έκπληξη τους για την στάση της Φώφης Γεννηματά για την οποία λένε ότι είναι δέσμια των απόψεων και των εσωκομματικών εκβιασμών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η σχέση του Αλέξη ΤΣίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη χωρίς να καλυτέρευσε θεαματικά μπήκε σε αυτή την συνάντηση σε άλλη βάση ενώ σε μεγάλο απρόβλεπτο παίκτη εξελίσσεται ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος μέσα στην σύσκεψη από την μια υπερασπιζόταν τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι όλοι οι υπόλοιποι κινιούνται με μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενώ από την άλλη έβαζε θέμα οικουμενικής κυβέρνησης σενάριο που έχει απορρίψει τουλάχιστον για την ώρα ο πρωθυπουργός.

parapolitika.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου. Έχουν συλληφθεί τέσσερα μέλη, ενώ στη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν δημοσιεύματα για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στη Λαμία, το οποίο ανήκει σε εταιρεία που συνδέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρίτεκνοι γίνονται το επόμενο διάστημα πολύτεκνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η εξίσωση των τριτέκνων και πολυτέκνων. Την εξίσωση των προνομίων . . .
LIFE STYLE

Η Ζέτα Θεοδωροπούλου επιβεβαίωσε τις φήμες χωρισμού από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη.Το πρώην μοντέλο μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και απάντησε στα όσα ακούγονται για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.  ΗΛΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 21 Μαΐου• Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUKids και της εφαρμογής και υλοποίησης του Πακέτου Εργασίας 5 - Work Package 5 (W.P. 5) “GRUNAU MOVES” έγινε η δράση “Χάρτης κίνησης” με τους μαθητές κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο γνωστοποιείται ότι κλείνει οριστικά, με σταθερή κατασκευή, από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, η είσοδος οχημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου. "Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν τα σταθμ
Image
Image

Search