ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Επικίνδυνος ο αρραβώνας Τουρκίας-Ευρώπης

«Επικίνδυνες για τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας, και της ευρύτερης περιοχής, πολύ περισσότερο για τους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, με τις οποίες επισφραγίστηκε ο “αρραβώνας” μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Η εξέλιξη αυτή, λίγες μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία, αποτελεί νομιμοποίηση και κάλυψη της συνολικής στάσης και εμπλοκής της Τουρκίας στο συριακό πόλεμο. Αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, τη σύμπλευση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Προσθέτει ότι «τα ανταλλάγματα που έδωσε στην Τουρκία η ΕΕ, όπως η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το ξεμπλοκάρισμα των κεφαλαίων για την ένταξή της στην ΕΕ, η δρομολόγηση της κατάργησης της βίζας, η αναβάθμιση των εμπορικών και ενεργειακών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και η χορήγηση οικονομικής βοήθειας, σηματοδοτούν την αναβάθμιση της αστικής τάξης της Τουρκίας στον ανταγωνισμό της με τις αστικές τάξεις άλλων χωρών της περιοχής, την ώρα που οξύνεται η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Τα αποτελέσματα της Συνόδου εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, καθώς και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο». “Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, η Σύνοδος επιβεβαίωσε τη σταθερή πολιτική της ΕΕ για την καταστολή των προσφύγων-μεταναστών και την “απορρόφηση” μόνο όσων θεωρούνται “χρήσιμοι” για την κερδοφορία του κεφαλαίου και το σύστημά τους. Αυτή την πολιτική εξυπηρετούν οι αποφάσεις για αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας σε “στρόφιγγα” της ΕΕ, η οποία δήθεν λαμβάνοντας τα 3 δισ. ευρώ θα “αναχαιτίσει”, με επαναπροωθήσεις και απελάσεις, τους οικονομικούς μετανάστες” αναφέρει η ανακοίνωση. “Η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, φέρουν σοβαρότατες ευθύνες γιατί ψήφισαν και υπέγραψαν τις επικίνδυνες, αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ, όπως έχουν κάνει και με άλλες ανάλογες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στην πρόθεσή τους να αναβαθμίσουν τη θέση της άρχουσας τάξης στην περιοχή, εμπλέκουν σε σοβαρούς κινδύνους και τυχοδιωκτισμούς τον ελληνικό λαό” σημειώνει, επιπλέον το ΚΚΕ, καταλήγοντας “τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με ανταλλαγή tweets, με τα οποία ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει “στάχτη στα μάτια” του λαού και να δείξει ότι ακολούθησε δήθεν “σθεναρή” στάση. Εξυπηρετούνται μόνο με τη λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, με την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
Image
Image

Search