ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης : Η κυβέρνηση να ετοιμάζει την απολογία της

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και πως κατάφερε με ψέματα και υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ως με την πολιτική της συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στην ύφεση εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου επεσήμανε πως πριν ένα χρόνο υπήρχε μια αισιόδοξη προοπτική καθώς όλοι συζητούσαν για το τέλος του μνημονίου.   
«Δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, αλλά στο ξεκίνημα ενός άλλου. 'Οσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω. 'Άλλαξαν πολλά και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και 5 χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και πως κατάφερε με ψέματα και υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. «Από τότε, άρχισε η οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα. Κατέληξε σε στάση πληρωμών και αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Έριξε τη χώρα στο λάκο που έσκαβε. Έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του grexit και στο χείλος της καταστροφής. Αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη του πιο επώδυνου μνημονίου» υποστήριξε.   
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι ανευθυνότητας. «Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης» τόνισε, καταλήγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση».   
Στην ομιλία του, ο κ. Πλακιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τις τράπεζες. «Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο. Φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται» είπε, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακόπηκαν στις αρχές του 2015. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της έστειλε αρνητικά μηνύματα. «Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται , το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα» είπε χαρακτηρίζοντας «περίεργες» τις ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία.   
«Ειναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ώς προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search